The Bride - Esküvői trendek

The Bride - Esküvői trendek

Készítsük fel bőrünket is a Nagy Napra!

2018. március 05. - The Bride

kozmetika2.jpg                                                                  Kép forrása: pinterest 

 Az esküvője napján mindenki a legszebb pompájában szeretne tündökölni.
Gondosan választunk ruhát, ahhoz kiegészítőket. A hajunkat és a sminkünket sem bízzuk a véletlenre. De vajon a bőrünkre kellő figyelmet fordítunk? Vajon a sminkestől várjuk A Csodát? Avagy hajlandóak vagyunk mi magunk is tenni a nagy napon történő tökéletes megjelenésünkért?

Bene Szilviát a Silk Szalon vezető kozmetikusát kérdeztük erről és még sok minden másról is.

The Bride: Mi a tapasztalatod, mennyivel tudatosabbak a mai nők a bőrükkel, bőrápolással kapcsolatosan? Jobban ill. többet szeretünk ma kozmetikushoz járni, mint korábban?

Szilvi: Úgy gondolom, hogy az ápolt megjelenés ma trendi. Ennek a trendnek a kiszolgálói a körmösök, a szempillastylistok mellett a kozmetikusok is. Ha már csak azt nézzük, hogy  - a korábbi gyakorlattal ellentétben – ma már férfiak is járnak kozmetikushoz. Sőt mi több, vannak kifejezetten férfiakra szakosodott kozmetikai szalonok, elmondhatjuk, hogy már nem csak a nők tudatosabbak a bőrükkel kapcsolatban, hanem a férfiak is.

The Bride: Ha a mindennapokban ennyire gondoskodóak vagyunk, akkor nem válunk-e kicsit könnyelművé, ha ilyen nagy eseményről van szó, mint például az esküvő?

Szilvi: Ez változó! Van olyan vendégem, aki már az esküvő előtt egy évvel elkezd készülni élete nagy napjára  a bőre tekintetében is.

The Bride: Nem túlzás ez egy picit? Ez nem a ló másik oldala? Ha egy rendszeresen ápolt / karbantartott bőrünk van, akkor  mi indokolja ezt a hosszú előkészületet?

Szilvi: Ilyenkor 1/2/3 havi bontásban meghatározzuk a kezeléseket, amik egymásra épülnek, hogy az esküvő napján egy jó textúrájú, szépen hidratált bőrt kapjon a vendég, amire a sminkesek is szépen fel tudják építeni a menyasszony sminkjét.

The Bride: Mi van azokkal a hölgyekkel, akik csak alkalomszerűen járnak kozmetikushoz? Mi az a minimális idő, ami azért szükséges ahhoz, hogy szép eredményt lehessen elérni az esküvő napjára?

Szilvi: 2-3 hónappal érdemes azért kalkulálni. Az utolsó tisztításokat ugyanis 2-3 héttel az esküvő előtt szabad már csak elvégeztetni, hogy az esetleges sebeknek legyen idejük begyógyulni. Az utolsó hetek pedig már csak a fáradtság eltüntetéséről szólhatnak.

The Bride: Van olyan bőrrel kapcsolatos jelenség, amely szinte mindenkinél előfordul vagy legalábbis gyakori?

Szilvi: Magyarországon civilizációs probléma a vízhiányos bőr. Az ún. alipikus bőr. Ilyen bőrtípusnál a faggyúmirigyek által termelt faggyú mennyisége kevesebb a normálisnál. Kevesebb zsíranyag képződik, így a bőrfelszíni emulziót alkotó zsíros fázis kevesebb lesz a normálisnál. Ilyenkor pedig a hidratáció nem megfelelő.  A szaruképzés zavara a vízmegkötő faktorok kialakulásának nem kedvez, a keratin nem képes megfelelően hidratálódni, ez okozza a hám vízhiányát. Egy ilyen bőr helyreállításához olyan 6 hét szükséges. A kozmetikai kezelések célja a száraz hámréteg eltávolítása, melynek víztartalma 10% körüli. A száraz hámréteg alatt egy magasabb víztartalmú réteg van. Ezért is történik a hámlasztás. Az alkalmazott eljárás évszak függő is. Ősztől – tavaszig végzünk mikrodermabráziót. Tavasztól- őszig pedig enzimatikus hámoldást.

The Bride: Ha valaki annyira elmerült az esküvő egyéb részleteinek tervezésében és egy hónappal a Nagy Nap előtt keres fel Téged, akkor már esélytelen a helyzete?

Szilvi:  A Nagy Nap előtti egy hónapban elvégzett 2 kezeléssel is már látványos eredményt lehet elérni. Az ideális azért a 2-3 hónap. A kozmetikusok álma pedig az egy éves előregondolkodás.

The Bride: Van olyan kezelés, ami esetleg az örömanyáknak is javasolsz?

Szilvi:  Az utolsó hónapban két alkalmas kezelést javaslok és az esküvő hetének elején pedig már csak egy szépítő, regeneráló kezelést.

kozmetika3.jpg                                                    Kép forrása: Pinterest 

  Milyen jó közös program édesanyánkkal együtt készülni erre az alkalomra. Olyan igazi anya- lánya délutánokat is szervezhetünk köré, mely igazi szertartássá is kinőheti magát. Vagy akár koszorús lányokkal a készülődés jegyében egy csajos délutánt csapni! 

kozmetika4.jpg                                                               Kép forrása: Pinterest 

Ha még ennél is többre vágyunk, úgy Szilviéknél a Silk Szaloonban lehetőség van barátnőinkkel lánybúcsú keretében egy mini SPA élményben részesülni, hogy igazán jól induljon az esti bulizás, mert egy ilyen helyen nem csak a bőröd szépülhet, de a hajadat, a körmödet, a sminkedet is elkészítik. A választás csak a Tiéd! Bőrápolásra fel!

Az arany 12 árnyalata!

az_arany_12_arnyalata2.png

 A szín, amiről mindenki beszél......
A vakító, szemkápráztató és mélyen megindító 12 árnyalat, amely hatalmába kerít és birtokba vesz, hogy azután mindig veled maradjon!

 Aurum, a ragyogó hajnal! Az inkák hite szerint a Nap könnyei, míg más népcsoportoknál az örökkévalóság szimbóluma. Ezt az örökkévalóságot őrzi a karikagyűrű nem csak formájában, hanem színében is. 

 Korábban már írtunk a gyűrűkről és azokkal kapcsolatos aktuális trendekről és láthattuk, hogy az idő folyamán mennyi, de mennyi változáson mentek keresztül. Alkalmazkodva a kor igényeihez és a vevők lehetőségeihez. Egy valamit azonban már akkor is megfigyelhettünk! Mégpedig, hogy trendek jöhetnek - mehetnek, de egyvalami mindig örök marad. Ez nem más, mint az arany gyűrű, az örök klasszikus. 

  A 140 éves múlttal rendelkező, német Niessing prémium márka ötvözte ezt az "örök klasszikust" a mai modern, fiatalos felfogással.
Mind színvilágával, felületi megmunkálásával, mind pedig a kezeletlen gyémántjaival egy új dimenziót teremtett a gyűrűk világában!

 Gondoltad volna, hogy 12 árnyalat közül tudunk ma már választani e nemes színből? És hogy a sárga, a fehér valamint a rózsaaranyon túl is van világ? Nem is akármilyen!

az_arany_12_arnyalata.png

Ha sorba haladunk, akkor a következő 12 színből választhatunk: 

 • Elefántcsont :  mely a világossárga, a fehér és a világoszöld lenyűgöző játéka. 
 • Tavaszi zöld : világos sárga arany meghintve egy kis zölddel. 
 • Klasszikus sárga: az időtálló.
 • Meleg sárga: mélyebb arany szín, némi naranccsal fűszerezve.
 • Finom rózsa: aranysárga némi pirossal
 • Klasszikus piros: arany, mely úgy fénylik, mint egy naplemente. 
 • Rózsaarany: hol vöröses, hol ibolyaszín majd rózsapiros, míg végül egészen barna. 
 • Homokszürke: puha és meleg, mint a tengeri homok.
 • Finom szürke: egészen kifinomult, szinte már csak rejtve átsejlik az arany a fehéren.
 • Fehér arany: a legvilágosabb, legfehérebb arany. 
 • Aura: a gyűrűk ombreja. Finom színátmenet a rózsaarany és a szürke között. 
 • Iris: a sárgaaranyból a fehérbe.

 A gyűrűk nikkelmentes ötvözetből, forrasztás mentesen készülnek és a német precizitásnak köszönhetően minden egyes darab visszakövethető. 
Végleges formájukat több szakértő kéz segítségével nyerik el, melynek során a hagyományos ötvösművészet és a mai modern technológia  is szerepet kap.  

 

hammerschlag.jpg

signum2.jpg

signum.jpg

 

 

 

 

 

 

 

  Ne feledkezzünk meg a lebegő gyémántokról sem, mely szintén a Niessing sajátja! Ahol a gyémánt nem külön foglalatban van rögzítve a gyűrűhöz, hanem a karika szerves része. Tökéletesen szimbolizálva egy kapcsolat összetartó erejét, ahol a karika az erős, a felemelő és óvva megtartó férfi kar, melybe belesimul a lágy, tündöklő női énünk. 

lebego_gyemant.jpg

lebego_gyemant2.jpg

 lebego_gyemant3.jpg

  

   A gyűrűk romantikáját fokozza, hogy minden egyes apró részlet meghatározásával (szín, vastagság, megmunkálás) párotokkal együtt komponáljátok meg az egyedit, a megismételhetetlen, mely saját összetartozásotokat jelképezi és mely hatalmába kerít, birtokba vesz, hogy azután mindig veletek maradjon!

  

Ruhatrend 2018!

borito.jpg

 Ígéretünkhöz híven hozzuk a jövő évi ruhatrendeket a kifutókról! Ezek voltak a mi kedvenceink!

Fenséges köpenyek

 2018- as menyasszonyokat csak hívd köpenyes kereszteslovagoknak. Szinte mindegyik menyasszonyi ruha tervező megtervezett egy crop top hosszúságú vagy egy teljesen hosszú köpenyes darabot. Ez utóbbi királyi fenséges megjelenést ad.

kopeny_1.jpg

kopeny_2.jpg

 

Fekete az új fehér

 A fehér menyasszonyi ruha már nem az egyetlen opciója a menyasszonynak! A teljesen fekete menyasszonyi ruha mellet bármilyen fekete kiegészítővel feldobhatja az ara az esküvői ruháját. (szalag, fejdísz , masni , kesztyű, kalap,virág,cipő ,stb…)

fekete_3_3.jpg

fekete_3_2.jpg

fekete_3_1.jpg

Valami kék

 Valami régi, valami új, valami kölcsönzött …szokás mondani, miért ne lehetne kék esküvői ruha?! A tervezők 2018-ra ilyen formában dolgozták fel ezt a régi hagyományt.

kek_1.jpgMagas nyakmegoldás

  Ez a trend lehetőséget nyújt, hogy a menyasszonyok lefedjék a nyakukat. Ezt megtehetik: csipke chokerrel, fodorral, magasított nyakú felsővel, fátyollal …stb.

 

magas_nyak_1.jpg

 

Jöjjön a rövid 

  A minitől a midiig az összes hossz jelen van a 2018-as trendekben. Jöjjenek hát a lábszár középig érő csini és a lábvillantó, mini szexi menyasszonyi ruhák!

rovid_1.jpg

rovid_2.jpg

Ki hordja majd a nadrágot

  A tervezők szerint a menyasszonyok határozottan hordhatnak nadrágot az esküvőjükön! Nadrágkosztüm, overál, elegáns öltönynadrág … bármi jöhet, ami nadrág !

nadrag_1.jpg

Gigantikus masnik 

 Az idei masniőrület marad a jövő évi trendekben is, viszont most nagyobbak, merészebbek és feltűnőbbek! 

 

masnik_2.jpg

masnik_1.jpg

Bojtoktól a rojtokig

 Legyen szó rövid vagy hosszú ruháról a tervezők a szegélyeket bojtokkal és rojtokkal díszítik.

bojt_rojt.jpg

Rétegzett gyöngyök

  2018-ban a gyöngyöké lesz a főszerep és ami a legjobb, nem lehet túlzásba vinni…minél több annál jobb! A gyöngyök nemcsak ékszerként lesznek jelen a jövő évi trendekben! A tervezők nagy szeretettel dekorálják velük a menyasszonyi ruhákat is!!

gyongy_1.jpg

Kesztyű

 A kesztyű mint a nőiesség egyik kifejezője a jövő évi trendekbe szerepel majd. Különböző hosszokban: csuklóig érő, könyökig érő és könyök fölötti hossz.

10_kesztyu.jpg

kesztyu.jpg

kesztyu_1.jpg

 

Fedetlen vállak 

 Ez a fazon nemcsak idén, de jövőre is jelen van a trendekben. Ez a viselet kifinomulttá és elegánssá teszi a menyasszonyt. 


fedetlen_vallak_1.jpg

Nagy csipkeminták

  Semmi nem elegánsabb egy csipke menyasszonyi ruhánál, viszont most karakteresebb, nagyobb minták kapják a főszerepet! 

csipke.jpg

és végül, de nem utolsó sorban: 3D virág hímzések

  Régóta a trendekben lévő térbeli virágok most nagyobb teret kapnak a menyasszonyi ruhán, melyektől  még romantikusabbak és bájosabbak lesznek.

3d_viragok_1.jpg

 

Trendek jegygyűrűkre szabva!

trend.jpg

 Jóllehet mi a klasszikus eljegyzési gyűrűk hívei vagyunk, azért mindig akad újdonság ezen a téren is. Újdonság, melytől leesik az ember álla és melyet érdemes lehet megszemlélni. 
 Amennyiben 2018-ra tervezed az eljegyzésedet és valami különleges jegygyűrűre vágysz, akkor merülj el a 2018-as év trendjeiben. Összegyűjtöttük a számunkra legkülönlegesebbeket!

 Nyitott gyűrű

nyitott_gyuru.jpg

 Egyre nagyobb teret kap a nyitott gyűrű eljegyzési gyűrűk terén is. Igazán alternatív megoldás, mely időtállóvá teszi és a menyasszonyoknak igazi lehetőséget nyújt ez a fazon az önkifejezésre! Akár gyémánttal, akár féldrágakővel díszítjük, a lehetőségek tára végtelen. 

Színes kő

alexandrit.jpg

 Ugyanúgy, ahogy a menyasszonyi ruhák körébe egyre jobban belopják magukat a színek, ugyanúgy ez a tendencia megfigyelhető az eljegyzési gyűrűk tekintetében is. Egy alexandrit kő segítségével egy igazán impozáns, színváltó hatást érhetsz el!

Ovális kő

eas-west.jpg

 Nem árulunk el nagy titkot, hogy a 2018-as év legnépszerűbb kő formája az ovális lesz. Ha ezt még megtetézed azzal, hogy a karikán hosszában helyezteted el, akkor egy igazán különleges és trendi hatást érhetsz el!

Rózsaarany 

rosegold.jpg

 A rózsaarany csak úgy árasztja magából a romantikát, így nem hiába erősen tartja ez a szín magát divatban.  Egy pici változtatást érdemes azért eszközölni, mégpedig, hogy a követ tartó foglalat platinumból vagy fehér aranyból legyen.  A színek ilyen formában történő keveredése pedig a követ a legszebb fényében mutatja. 

Körte forma 

pear_cut.jpg

 Míg a klasszikus oldalon az ovális forma lesz az igazán trendi 2018-ban, addig a modern, divat őrült oldalon a körte forma lesz a nyerő. Tökéletesen illő lesz, egy, a hétköznapi életben is a trendeknek élő menyasszonynak. Ráadásul, csiszolásának köszönhetően,  karcsúbbnak tünteti fel az ujjakat! 

 Csavart forma 

csavart.jpg

 A csavart forma egy újabb érdekes dimenziót adhat a jegygyűrűdnek! 

Négyszögletes "karika"

negyzet.jpg

Ha tovább szeretnéd bolondítani a jegygyűrűdet, úgy válassz egy négyzet alakú alapot, mely egyesek szerint azon túl, hogy különleges hatású még kényelmesebb is, mint a karika formájú. 

 

 Számunkra ezek a formák, változások voltak igazán érdekesek. Ha esetleg láttál vagy netalántán Neked különleges eljegyzési gyűrűd van, szívesen vesszük, ha mesélsz nekünk róla: info@thebride.hu! 

 

 

Majdnem mindent a gyűrűkről!

gyuru4.jpg

  Ha már volt szó a lánykérésről, ne feledkezzünk meg a gyűrűkről sem!

Egy kis gyűrű történelem

  Eredete egészen az ókorig nyúlik vissza. Egyiptomban kezdetben növényekből készítették az első gyűrűt, de mivel nem bizonyult elég tartósnak, így idővel felváltotta a bőr, a csont és később a fém. Minél drágább anyagból készült a gyűrű, annál gazdagabb volt a férfi, aki adta. 
 Nagy Sándor révén jutott a gyűrű hagyománya Rómába, ahol vasból készítették őket és gravíroztak is bele. 

 Sokáig csak a szerelemes párok női tagjai viseltek gyűrűt. Kedveltek voltak a gazdagon díszített változatok. Azonban az egyház a XIII. században barbár szokássá nyilvánította a díszes gyűrű viselését és csak egészen egyszerű karikagyűrűt engedélyezett, melyet már mindkét fél viselt. 
 Az első jegyzet jegygyűrű 1477-ben Maximilian, német király gyűrűje, melyet Brugundy Máriának adott, hogy megpecsételje fogadalmát. 

mary_burgundy_gyuru.jpg               Kép forrása: pinterest

  A XIX. századra a jegygyűrű lesz a legfontosabb jelképe a szerelmeseknek és az addig használt jegyajándék, a jegykendő (négyzet alakú kendő, melyet a legény gatyája korcában, nadrágja ellenzőjében, mellénye zsebében viselt a lakodalomig, amikor is ezzel kötötték hátra menyecskésen az új asszony fejét) a feledésbe merült. 

 A magyar hagyományokban a lánynak adott gyűrű anyaga általában ezüst volt, szív formájú fejjel, vagy középen három nagyobb kővel díszítve. Egy lány több gyűrűt kaphatott és viselhetett egyszerre. Akár más- más udvarlótól is. Idővel pedig ezeket cserélte fel a legkomolyabb udvarló arany gyűrűje. Őket "legyűrűzött" lányoknak nevezték. 
Az esküvőgyűrű kizárólag a templomi házasságkötés, szertartás kelléke, a házas állapot jele volt. Jelentősége annyira megnőtt az idő folyamán, hogy az eljegyzés szereplőjévé is vált. A jegygyűrű viselése tehát már a házasságkötés előtt a házasságra való elígérkezés jele is lett. 
A XIX.-XX. század fordulóján ez a következőképpen volt jellemző: előbb a vőlegény vitt gyűrűt a menyasszonynak, ő még viszonzásul kendőt kapott, majd mindketten vettek egymásnak egyet vagy mindkettőt a vőlegény vásárolta. Olyan változat is ismeretes, hogy a menyasszony két gyűrűt kapott, a jegygyűrű mellé egy díszgyűrűt, kísérőgyűrűt is, de a vőlegénynek nem volt gyűrűje.

  A gyűrű formája, a karika, a végtelenség, míg annak zárt szerkezete a kapcsolódást, az összetartozást jelképezi.  Bal kézen való hordása Egyiptomból ered, mert úgy tartották, hogy ennek az ujjnak a vénája van kapcsolatban a szívvel. Később ezt a feltevést az orvostudomány nem igazolta. 
 A bal kézen viselésnek valószínűleg praktikus okai is voltak, mert ez a ritkábban használt kéz, hiszen az emberek többsége jobbkezes.
Továbbá a 4. ujj a legritkábban használt ujj, semmi olyan funkciója nincs, amelyben akadályozhatná a gyűrű hordását.
Egyes kultúrákban a középső ujj a tisztátalanságot jelképezte, a prostituáltak a középső ujjukon hordták a gyűrűt. Ugyanakkor amíg általánosan elterjedt a 4. ujj, mint gyűrűsujj, a zsidóknál pl. a mutatóujjon díszeleg a karikagyűrű.
Ma a jegyességet a bal kézen hordott gyűrű jelképezi, házasságkötés után pedig a karika a jobb kézre kerül.
Érdekesség, hogy 2010-es adatok szerint, évente 17 tonna aranyból készítenek jegygyűrűt csak az Amerikai Egyesült Államokban. 

Mielőtt nekivágnál : TERVEZZ!

koltsegek.jpg

 Banálisan hangzik ugyan, de mielőtt a nyakadba vennéd a várost érdemes egy költségvetést készíteni, mely segítségedre lesz, hogy pontosan be tud határolni, hogy mit is szeretnél valójában! 

Arany, titán, platina, nemesacél?

aranyezust.jpg

 Ha már látjuk a költségkeretet, akkor azon belül el tudjuk dönteni, hogy melyik típusból válasszunk. A költségeken túl természetesen mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, így ki-ki maga döntse el, hogy mely előnyök és hátrányok igazán fontosak és meghatározóak az életében!

Arany:  egy örök klasszikus. Sokfélét választhatunk belőle ma már.

 • sárga arany: ha párod főként sárga arany ékszereket hord, akkor érdemes őt választanod. Meleg bőrtónusúaknak áll jól. 
 • fehér arany: bölcs választás, ha főként fehér arany, vagy ezüst ékszereket hord. Hideg tónusúak kedvence. 
 • rózsaarany: 

Nemesacél: ékszerkészítésre nem olyan régóta használják. Életre az emberek nemesfémre való érzékenysége hívta. Fő tulajdonsága, hogy magas fényű és nem oxidálódik! Kemény, de ugyanakkor nagyon könnyű. Ékszer alapanyagként való megmunkálása költséges. Sokszor az arany árával vetekszik az ebből készített ékszer ára.  Lehetőség van az anyag színezésére is! Hátránya, hogy kemény mivolta miatt átalakításra nincs lehetőség!!! 

Titán:  színe ezüstös- feketés. Meglepően könnyű, így viselése "észrevétlen". Az ötvözetlen titán szövetbarát, így ő is jó megoldás lehet a fémérzékenyek számára. Szintén jól ellenáll a víznek, tengervíznek, savnak, lúgnak. A nemesacélhoz hasonlóan kemény, nehezen formázható. Csiszolása több időbe telik, mint a nemesacélé. Előnye, hogy a drágakövek biztonságosan belefoglalhatóak. Színe melegítés hatására megváltozhat, azonban ez a fajta színezés idővel kopik! 

Platina: A fémek királya! A legértékesebb nemesfém! Kemény, mégis alakítható fém. Nem korrodálódik, nem veszti el fényét! A platina ékszerek ragyogásuk és ellenállóságuk miatt közkedveltek. A platina tisztasága 90-95%-os, így nehezebb az aranynál, melynek 18K volta is csak 75%-os tisztaságot ér el. 

 Ha gyémántba fektetnél! 

pinkstar.jpg

  A gyémánt szó a görög adamas szóból ered. Jelentése: legyőzhetetlen. Keletkezéséről a hinduk úgy tartották, hogy  a kőbe csapódó villámlással "születik"! A legenda szerint azonban mágikus hatással csak az ajándékba kapott gyémánt bír.
 A világ legdrágább köve pink star nevet viseli és 83 millió dollárért (18,43 milliárd forintért) kelt el 2013 novemberében! 
A gyémánt csiszolását először a XV. században végezték. Ma megkülönböztetünk európai és keleti csiszolást, ahol is az előbbinél a cél, hogy a kőből a lehető legtöbb szépséget hozzák ki, míg az utóbbinál, hogy a lehető legkevesebb veszteség jöjjön létre csiszolás során. 
Ma a következő csiszolási formák a legelterjedtebbek: csiszolasi_formak.jpg

Ha már gyémánt, akkor: Tiffany & Co

tiffany.jpg

 1837. szeptember 18-án hozta létre Charles Lewis Tiffany és Teddy Young a brandet, amely írószerek és porcelán értékesítésére specializálódott egészen 1853-ig, amikor is Tiffany átvette a teljes vezetést és Tiffany & Co-ra nevezte át vállalkozását. 
 A kollekcióik évről-évre megújultak. Néhány közülük kiemelkedő figyelmet kapott. 
1878-ben ásták ki  a Tiffany Diamond nevet viselő hatalmas gyémántot, amely mai napig a New York-i üzletben található! A sárga gyémánt 128 karátos és Dél - Afrikában bányászták. Az ékszer Audrey Hepburn-t ékesítette azon a nyilvános fotózáson, mely a főszereplésével készült filmet, a Breakfast at Tiffany’s -t népszerűsíteni hivatott. 

tiffanydiamond.jpg

A márka sikere továbbra is töretlen Nők milliónak tették már fel a nagy kérdést a kék dobozt szorongatva és legalább ugyanennyien álmodoznak is egy ilyen lánykérésről. 

Mekkora az akkora

gyurumeret.jpg

 A gyűrűnket anyagán, díszítettségén kívül meghatározza annak szélessége is! A fenti kép mutatja a különböző méreteket. Érdemes lehet átnézni, végiggondolni őket, mert ezzel is szűkíted a választható gyűrűk körét, ami hidd el, az üzletben állva még így is tetemes lesz! 

 Még számos egyéb dolgot is meg kell majd fontolnotok, de azokat a lehetőségeket már az általatok választott ékszerész fogja vázolni. Egyet ne felejtsetek el: érdemes jól szétnézni és nem elkapkodni ezt a döntést sem! Inkább látogass el több üzletbe, érdeklődj, beszélgess, hogy a megfelelő pillanatban a számodra legszimpatikusabb szakember mellett tud letenni a voksod! Mi pedig hamarosan érkezünk a 2018-as trendekkel! Ki tudja, talán segít tovább szűkíteni a lehetőségeket! 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Gondoltad volna?" - avagy a menyasszonyi ruhák rövid története

gondoltadvolnafokep.jpg

 A mai világunkban olyan magától értetődő, hogy ha esküvőről van szó, akkor mindenki a fehér/ tört fehér ruhára asszociál. De vajon ez mindig így volt? Vajon mindig fehérek voltak? Vajon melyik korra mi volt a jellemző menyasszonyi ruha tekintetében?

 Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknek próbáltunk utánajárni és ahogy kutattunk minden egyes újabb és újabb felfedezésnél felsejlett egy kérdés: Gondoltad volna? 

De ne csigázzuk tovább a kedélyeket! Vágjunk bele!

 Gondoltad volna, hogy 1840-től, Viktória királynőnek Albert herceggel kötött házasságától datálódik a fehér szín, mint esküvői ruhaszín? 
 Az 1800-as években a menyasszonyi ruhák jellemzően egyszerűbb alkalmi ruhák voltak. Hisz ebben az időben fontos szempont volt, hogy az esküvői ruhát későbbi bálokon és egyéb rendezvényeken is tudják viselni a hölgyek.
Piroson és feketén kívül (az előbbit a prostitúcióval, utóbbit a gyásszal hozták összefüggésbe), bármilyen színűek lehettek. A felsőbb osztályokban főként a lila vagy a kék, ahol a lila a jólét, míg a kék Szűz Mária tisztaságát hivatott jelképezni, az alsóbb osztályokban pedig  a kék vagy esetleg a szürke szín volt a jellemző. A fehéret, annak kényes volta miatt nem használták, hisz tisztíttatása drága és nagyon körülményes volt. 
 Ezt a korra jellemző szokást törte meg Viktória királynő menyegzője, ahol is a királynő elefántcsont színű szoknyát és Honinton csipkeruhát viselt fátyollal és uszállyal. A Honinton csipke jellemzője, hogy alapmintája díszes gallyakból, levelekből, virágokból, pillangókból épül fel, nevét pedig annak a városnak a nevéről kapta, ahol készítették. 
 Jóllehet nem ő volt az első híres nő, aki fehér ruhában állt az oltár elé (az első I. Mária skót királynő volt),  de kétségkívül ő volt az, aki Európa figyelmét fehér menyegzői ruhájára vonta. Ezért is innen datálható a fehér ruha, mint menyasszonyi ruha, trendnek! 

viktoria_kiralyno.jpg

Gondoltad volna, hogy a századfordulótól kezdtek elterjedni a menyasszonyi csokrok, mint esküvői kellékek? 1900-as évek elején földig érő menyasszonyi ruhák voltak, melyeket jellegzetessé az S vonalú fűzőik tették, minek segítségével a has laposabb, a mell "domborúbb" lett. Nagyon népszerűek voltak a nagy ingujjak, melyek vállban buggyosak és az alkar felé szűkülőek voltak. A fehér szín még mindig a tehetősebb menyasszonyok kiváltsága volt,így jobbára világoskék, mályva és halvány rózsaszín az "uralkodó" színvilág. Jellemző a kor divatjára még a magas derék és gallér, a hosszú uszály, a fátyollal ellátott kalap.

1900-as_menya.jpg
   Gondoltad volna, hogy  az 1910-es évektől lett egyre népszerűbb része a tánc az esküvői ceremóniáknak? 
Fonográfok segítségével szolgáltatták a zenét, míg a vendégek tangót, keringőt táncoltak.
Ebben az évben ment ki a fűző és a merev ruhaderék a divatból. Hangsúlyos lett az empír stílusú derékvonal, ami szöges ellentéte volt azzal, ami egy évtizeddel ezelőtt populáris volt. A ruhák mell alatt szabottak és lefelé bővültek. Ez a szabás mind az estélyi, mind pedig a menyasszonyi ruháknál megjelenik. Erre az időszakra jellemzőek még az óriási fátylak.

1919_eskvo.jpg

 1920-as évvel, a jazz évével megjelenik az új esküvői divat, a lovagkort idéző ,középkori stílusú romantikus ruha, melyet akkor 2 udvari tervező,  Ada Wolf és Lucile tett népszerűvé. 
A korábbi, mell alatti derékfazont felváltotta az ejtett derékfazon. A hangsúly a csípőre tolódott, így a ruha "henger " formájú lett és lábszárközépnél ért véget. Kristályokkal, gyöngyökkel és hímzéssel díszítették. Jellemzőek voltak még a tollak, boák és az art deco elemek. Ebben az időben fátyol helyett csipkéből készült clotche fejdísz  (kerek, keskeny szegésű, magas sapka ) volt népszerű, amit pár virággal kötöttek körbe. 

 

  Gondoltad volna, hogy az 1930-as években jött divatba a csipke, ami a menyasszonyi ruhák biztos kiegészítőjévé vált?
1930-as évektől a magazinok mellett a mozi népszerűsödése miatt a hollywoodi sztárok öltözékei határozták meg a menyasszonyi viseletet.
 A fátylak kezdtek leegyszerűsödni. Lazán a fejükön hordták őket és többnyire földig értek. A fátylak mellett jellemzőek voltak a tiarák is.
A ruhákat egyenes, egyszerű szabásvonalak jellemzik, melyek kevésbé hangsúlyozzák a derekat. 

 

Gondoltad volna, hogy 1940-es években válik a karikagyűrű a férfiak körében egyre népszerűbbé? Hisz a háború alatt úgymond "vizuális" kapcsolatot jelentett a két pár között. 
Ez az időszak teremtette meg az "ún" DIY menyasszonyokat is!
 A háború alatt a ruhák egyszerűbbek. Jellemzően kölcsönözték őket vagy pedig a legjobb ruhájukat javították, újították fel és abban esküdtek. A háború miatt fontos volt a praktikusság, mely szempont a menyasszonyi ruhák tekintetében is jelentkezett. Ekkor vált igazán trendivé a madárfészek fátyol. Továbbá jellemző volt a magasított gallér, a Gibson vagy Muton stílusú ujjak és a deréktájban, gyakran V formában díszített ruha. Anyagában műselymet vagy igazi selymet is használtak. Színükben pedig a fehér és a csontszín mellett bézs vagy krém színűek voltak. 
1947-ben a világháború végén Christian Dior egy Corolle nevű pályázatot indított el, amelyet New Looknak neveztek. Kész termékeket mutattak be, ahol teltebb szoknyákkal a nők vékony derekát hangsúlyozták.

 

  Gondoltad volna, hogy 1950-es években az amerikai- olasz menyasszonyoknál szokás volt, hogy lánybúcsúkor egy menyasszonynak öltöztetett porcelán babát kaptak, amit a hitvesi ágyba is magukkal vittek az esküvőt követően?!
 Továbbra is jellemző a nőiesség és a derék hangsúlyozása. A szoknyarész egyre inkább bővül, többnyire lábszárig ér. Ilyen típusú ruhát viselt Audry Hapburn Mel Ferrerrel kötött házasságakor.
A csipke továbbra is a reneszánszát éli és szaténnal is kombinálják. A menyasszonyi ruhák standard kiegészítőjévé válik a kesztyű, mely csipkéből, tüllből vagy selyemből készült ill. ekkor debütált a szív formájú ruha felsőrész kialakítás. 
A korszak másik emlékezetes menyasszonyi ruhája Grace Kellyhez köthető, aki III.Rainer monaco-i herceggel kötött házasságakor magasan záródó, apró gyöngygombokkal díszített, antik, Valenciennes csipkéből és selyemtaftból varrt ruhában ment férjhez. Selyemtüll fátyolt viselt, ami csipkeszegéllyel volt díszítve.
Elizabeth Taylor  és Conrad „Nicky” Hilton esküvője szintén mintaként szolgát a menyasszonyoknak. 

  Gondoltad volna, hogy az 1960-as években, az űrkorszak hatására, kezdtek el fémes díszítőelemeket használni ?
A fátylak bohémabbak  és modernebbek lettek, valamint hosszabbak és a virágos darabok jöttek a divatba . Ebben a korszakban a sokat rejtő, de drága viselet hódított. Audrey Hapburn második házasságakor egy fehér hosszú ujjú miniruhát viselt, ami egyáltalán nem hasonlított egy menyasszonyi ruhára. Fején egy különleges fejkendővel.

 Gondoltad volna, hogy a ma népszerű menyasszonyi ruhafazonok az 1970 -es években "születtek"? 
Az 1970-es évek az úgynevezett "ÉN korszak". Előtérbe kerül a személy maga, mely a menyasszonyi divatban is nagy hangsúlyt kap! Az egyre merészebb és extravagánsabb darabok hódítottak. Divatba jött a válltömés  és az aszimmetrikus kiegészítők. Egyre jobban a ruha felső része hangsúlyozódik. Ahogy a 70-es évek divatjára úgy a menyasszonyi ruhákra is hatással volt a hippi korszak.

 Gondoltad volna, hogy az 1980-as években tudtak a párok először videofelvételt készíteni az esküvőről és innentől indult el valójában az esküvői videó szolgáltatás?!
 1980-as évektől kezdve már szinte bármiből lehetett menyasszonyi ruha. Fazon, anyag, szín a mai napig szabadon válaszható, variálható és kombinálható. A fűzött derék rész és a felhő szerű szoknya volt a jellemző. Diana hercegnő buggyos ujjú, hangsúlyos vállú menyasszonyi ruhája szintén ikonikus darabbá vált, ahogy a több méter hosszú fátyla is. Az esküvőjük után újra elterjedt a krinolin.
Az esküvői divat formaságai a 80-as években kerültek előtérbe, a pontosan megtervezett szertartás már egy színházi darabra kezdett hasonlítani. 

Gondoltad volna, hogy az 1990-es években egyre gyakoribb, hogy a párok külföldre "szöktek" összeházasodni? 
1990-ben a habcsók szerű ruhák visszaszorultak a trendekből, sokkal inkább a letisztultabb, egyszerűbb darabok kerültek előtérbe. A menyasszonyi ruha szabásában egy klasszikus oszlopszerű sziluetthez hasonlított, anyagában pedig nehéz selyem duchess-ből. Ebben a korszakban kezdenek el figyelni a menyasszony vonalaira, testalkatára, fontossá válik hogy a ruha a menyasszony szépségeit hangsúlyozza és a lehető legelőnyösebben álljon rajta.
 Ez a korszak az önkifejezésről szól, nem volt meghatározó trend egészen a 90-es évek közepéig, amikor az esküvői ruhák kidolgozottabbá és művészibbé váltak. A széles vállak mellet a csipkék, a hímzések  és a luxus jöttek a divatba, valamint egyre több ékszer, gyöngy jelent meg a menyasszonyon.

 

 

  2000-es évektől a napjainkig : A divattervező ötleteket merít  a múltból. Modernizálja és aktualizálja azt. Az emberek még inkább ki akarják fejezni önmagukat, érzéseiket és hovatartozásukat is a külsejükkel, ez alól nem kivétel az esküvői ruha sem. Manapság már az esküvő koncepciója és a választott ruha típusa is összefügg. Az ékszer nagyban illeszkedik az esküvői ruha stílusához. Az ékszerek mellett népszerűek még a kalapok, tüllök és tollas,virágos, gyöngyös,kristályos fejdíszek esetlegesen fátylak.

 Ma már nem általánosíthatunk, hogy mi a az abszolút esküvői divat, hiszen az alkalom, a menyasszony egyénisége, az alakja és az elképzelései együtt határozzák meg milyen típusú ruhára esik választás.
Amit mi a legjobban szeretünk, hogy ma ugyanúgy találkozhatunk az 1920-as évek art deco stílusával, mint az 50-es évek, rendkívül nőies vonalaival! Nincsenek korlátok, kötöttségek! Örüljünk ennek a felszabadító változatosságnak! 

 

 

A lánykérés mesterfogásai!

vidlanykeresboritokep.jpg

  A sok esküvői, lánybúcsús ötletek mellett szinte teljesen megfeledkeztünk magáról a lánykérésről! Pedig, ha nincs lánykérés, nincs esküvő! És lánybúcsú sem! 
 
Bizonyára mindenkinek az ismeretségi körében van legalább egy olyan férfi, aki hosszasan tipródott azon, hogy milyen formában, milyen módon kérje meg álmai asszonya kezét!  Jól tudjuk, hogy nem egy könnyű feladat. Annak ellenére sem, hogy ma már rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre!
  Lévén, hogy vannak férfi követőink, így most egy picit nekik szeretnénk kedvezni! Összegyűjtöttük azokat az ötleteket, amelyeket mi a legkreatívabbnak találtunk! Természetesen ki-ki maga válogasson saját és választottja habitusa szerint! 

1. Lufi, lufi hátán

lanykeres.jpg

 Régi közös képeket, szinte mindenki szívesen nézeget. Ha pedig még a lufikat is szeretitek, nincs is jobb ötlet, mint beszerezni pár héliummal töltöttet és annak végére felakasztani, a számunkra legkedvesebb emlékeket őrző képeket. Természetesen a sok kép között elbújhat egy lánykérésre készített "levél". A képek végül egy albumba rendezhetőek, így lesz miről mesélni az unokáinknak (is).

2. Egy vacsora a kínaiban?

lanykeres16.jpg

 Ez már egy kicsit nagyobb szervezést igénylő feladat, de úgy gondoljuk megéri! Egy mit sem sejtő lány, egy "szokásos" vacsora a kedvenc kínai éttermünkben. És a mindent eldöntő szerencse süti! A süti megsütéséhez kérhetjük szülő, nagyszülő, esetleg egy jó fej lánytesó  segítségét! 

3. Otthoni retro "party"

lanykeres12.jpg

 Bizony akadnak közöttünk cola függők is. Az igazi cola rajongóknak pedig sokat jelent egy üvegbe zárt nedű. Pláne, ha az még lánykérésnek is van "öltöztetve". A címkén ne sokat rágódj! Készítsd el magad akár! 

4. Reggeli kávé függőknek!

lanykeres2.jpg
 A párod napja a reggeli feketével indul? Akkor nincs más dolgod, mint beszerezni (Pl. IKEA) egy bögrét és saját ízlésed szerint feliratozni! A bögre így még akár gyerekkori emlékeket is idézhet! Megvan az az érzés, mikor gyerekként faltad az ebédet nagykanállal csak azért, hogy lásd milyen minta van a tányér alján? Még akkor is, ha pontosan tudtad, hogy a VUK figyel rád mosolyogva vissza!  

5. A vidámpark szerelmeseinek

lanykeres20.jpg

 Ez is egy kicsit több szervezést igénylő lánykérés, de ha az embernek vannak jó barátai, akkor semmi sem állhat az útjába! Válassz egy olyan "csúszást", ahol magáról a csúszásról fotó készül! Indulás előtt pedig gondoskodjunk róla, hogy mindenkinek meglegyen a maga "cetlije". Hátha a jelölt egy csúszásnál többet nem vállal be! 

6. Csak és kifejezetten kaszkadőröknek! 

lanykeres7.gif

 Egy eldobott ajándék, egy jól irányzott ugrás a "semmibe" és egy aggódó szerelmes és már kész is lánykérés!
Otthon, egyénileg senki NE gyakorolja! 

7. Hipohondereknek kötelező!

lanykeres19.jpg

 Egy túlaggódó barátnő? Netalántán egy egészségügyben dolgozó? Szerencsére egy jó röntgenhez ma már nem feltétlenül szükséges beutaló. Kérj időpontot egy magán klinikára, ahol bizonyára készségesen teljesítik a kérésedet! A leleteket pedig feltétlenül nézzétek át együtt! 

8. Könyvmolyoknak!

lanykeres14.jpg

 Barátnőd falja a könyveket? Mi sem egyszerűbb akkor! Szerezz be egy számára kedves kötetet és rejtsd el benne lánykérésedet! 

9. A mesebeli lánykérés!

lanykeres18.jpg

 A királyfi azt a lányt veszi feleségül, akire a "cipellő" pontosan ráillik! Ismerősen cseng? Barátnőd, felnőtt létére is rajong a mesék világáért? Akkor ne habozz! Végy egy cipőt (ez lehet akár egy gyönyörű, párod által oly régóta áhított cipő is!!!) és tegyél próbát! Ha biztosra akarsz menni, akkor egy olyan cipőt válassz, amit már korábban, mikor még csak szemezgetett vele, felpróbált és tudod a méretet! :-D 

10. Kindertojásba rejtett szerelem

lanykeres13.jpg

Gyerekkorod óta gyűjtöd a kindertojásokat? Talán még felnőtt fejjel is a kindertojást nyitogató videókat nézed youtubeon? Akkor ezt a formát Neked találták ki! Válaszd ki a számodra legkedvesebb figurát és készíttesd el egy grafikussal a hozzá passzoló összeszerelési útmutatót! 

11. Monopoly? Gazdálkodj okosan? 

lanykeres5.jpg

Nem kell feltétlenül asztalosnak lenned ahhoz, hogy meglépd a lánykérésnek ezt a módját! Egy egyszerű, de frappáns szerencsekártyához mit szólnál? 

12.  Nintendóztatok ma már? 

lanykeres6.jpg

 Ma már annyi játék áll a rendelkezésünkre, mint égen a csillag! Ha megvan a saját kedvenced, nincs más dolgot, mint személyre szabni a játék jellegzetességeinek figyelembevételével! 

13.  101 dolog, amit szeretek benned! 

lanykeres4.jpg

 Nem kell a tengerpartig rohanni, hogy elmeséld, mi mindent szeretsz a másikban! Mit szólnál egy Duna parti sétához? És ha 101 dolog nem is, azért gyűjts össze annyit, amennyi hirtelen eszedbe jut. És hogy mit rejt a táblasor vége? Az már csak rajtad múlik! 

14. Családi felolvasó est

lanykeres21.jpg

 Jó fej családod van? Esetleg benne lennének akár egy irodalmi "felolvasó estben"? Válaszd ki azt az irodalmi klasszikust, mely a kedvencetek és már indulhat is a móka! Irodalmi valamint történelmi őrülteknek KÖTELEZŐ! 

15. Hullámlovagoknak! lanykeres22_1.jpg

 Egy tengerparti nyaralás a hullámok szerelmeseinek! És ha már közös a hobby, akkor szinte adja magát, hogy a lánykérés is ennek keretein belül történjen. Mi annyiban biztos módosítottunk volna, hogy a lány szörfdeszkájának a tetejére írtuk volna lánykérésünket! 

16. Puzzle

lanykeres17.jpg

 Jövőnk sorsa a Te kezedben! :-D :-D :-D 

17. Lufi dobozba zárva

lanykeres15.jpg

 Nem csupán koszorúslány felkéréshez használhatjuk fel ezt az ötlete, hanem akár lánykéréshez! Ma már itthon is van olyan cég, aki alkalomra szóló lufikat készít! Nézz körül és találd meg a neked valót! 

18. Saját album!

lanykeres1.jpg

 Ez a verzió nagyon hasonló az elsőként bemutatott lánykéréshez. Itt azonban nem kell vesződni a lufikkal sem ill. a képek mappába rendezésével sem. Ne feledd, a kevesebb néha több! 

 

19. FÁNK

lanykeres33.jpglanykeres34.jpg

A fánk téma nálunk is nagy favorit. Legyen szó akár lánybúcsúról, akár esküvőről. Így nem hagyhattuk ki a lánykérésnél sem! Az illusztrációban ugyan koszorúslánynak való felkérés kártya van elhelyezve, de bátran lánykéréssé formálhatjuk azt! A fánk formájára, dekorációjára vonatkozóan pedig hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat! 

 

 Hát ennyi volt a móka mára! Reméljük tudtunk akár ötletet, akár inspirációt adni a lánykéréshez!
Továbbra is szívesen vesszük a saját akár megvalósított, akár még meg nem valósított ötleteiteket az info@thebride.hu email címre!

Hajrá Fiúk! Lánykérésre fel!

 

 

 

Köszönöm! - stílusosan

koszonom_felirat2.jpg

 Az ajándékozás mindig nagyon nehéz kérdés. Legyen szó akár baráti, de akár családi születésnapról. Ugyanígy van ezzel sok pár az esküvője napján, hogy adna valami kis apróságot, valami jelképeset, hogy "megköszönjék" a vendégeknek, hogy velük ünnepeltek és hogy megőrizzék emlékükben ők is valamilyen formában azt a napot, ami számukra olyan sokat jelent.

 Egy gyors brainstorming arról, hogy mi is legyen a Köszönöm ajándék, ami nem lesz porfogó és úgy általánosságban mindenkinek ötletes. Most segíteni szeretnénk ebben! Hátha valakinek pont "ez nem jutott az eszébe"!

1. Fánk

koszonomajandek8.jpg

 Mert ma trendi fánkozni, hisz a fánk ismét fénykorát éli! És nem csak farsangkor! Ugyan nem marad meg kézzel fogható emlékként, de ha a fánk dekorációja kellően ötletes, íze pedig mennyei, akkor arra a fánkra mindenki emlékezni fog! 

2. Parafadugó

koszonomajandek5.jpg

 Egy üveget lezáró parafadugó minden háztartásban jól jön. Amellett, hogy praktikus darab a hétköznapokon, még emlékezetessé is tehetjük a dugó tetejére a nevünk és az esküvőnk napjának díszítésével. Nem utolsó sorban az ültető kártyák asztalon történő elhelyezéséhez is stílusos segítséget nyújt! Borászoknak "kötelező" ! 

3. CD

koszonomajandek11.jpg

Az ifjú pár sokszor az esküvőre nem is zenekart hív, hanem DJ-t, aki az esküvő napjára akár egy, a pár által összeállított repertoárral is érkezhet. A repertoár nagy valószínűséggel olyan dalokat fog tartalmazni, amikre barátaikkal is buliztak fiatalságuk hajnalán. Még magunknak is érdemes félretenni belőle, hogy később, akár egy buli alkalmával, a zenét hallgatva felidézzük magunkban esküvőnk napját! 

4. Rövid italos pohár grafikával

vodka.jpg

 koszonomajandek7.jpg

 A pohár minden háztartásban fogyó eszköz, így kimondhatjuk, hogy mindig jól jön! Akár tehetjük az asztalokra, kitöltve benne már egy jófajta kis hazait, hogy mindenki együtt igyon az ifjú pár egészségére! De, ha némi humort is akarunk belevinni, úgy arra is van lehetőség! 

5. Kövirózsa

koszonomajandek10.jpg

 A kövirózsa igen hálás növény, így nem okoz gondot gondozása senkinek! A sikerélmény szinte magától adódik. És milyen jó is visszanézni, hogy az eltelt évek alatt mekkorára is cseperedett a növény! 

 

5. Sör- vagy bor nyitó

koszonomajandek2.jpg
koszonomajandek12.jpg

 

 Ha az előbb a hölgyeknek kedveztünk, akkor itt az ideje, hogy a férfi vendégek kedvébe is járjunk! Ez megint egy olyan tárgy, ami minden háztartásban legalább egy elkél! És miért ne pont ez lenne az az egy? 

6. Amőba & mini rajztábla

koszonomajandek3.jpgkoszonomajandek9.jpg

  

 Azért a legkisebbekről se feledkezzünk meg! Néha jól jön nekik is a sok tánc és aktív kergetőzés mellett egy kissé nyugalmasabb elfoglaltság. 

 

 Összeállításunkban most hirtelen ennyi fért bele! Ha valakinek van a tarsolyában még olyan ötlet, ami számára kedves és szívesen megosztja, velünk, ne habozzon! Írjon! 

Esküvői fehérnemű 1x1! - avagy hogyan válasszunk fehérneműt a nagy napra!

menyasszonyifehernemu2.jpg

 A legtöbb figyelem egy esküvői készülődésnél óhatatlanul a ruhára és cipőre irányul. Pedig, ha jobban belegondolunk a fehérneműnek is legalább akkora figyelmet kellene szentelni, hisz ahogy egy rosszul megválasztott cipő, úgy egy rosszul megválasztott fehérnemű is kényelmetlenné teheti a Nagy Napot! Hovatovább a kényelmi szemponton túl a teljes összhatást is nagy mértékben ronthatja. 

Mielőtt még rohannánk megvenni a legszexibb fehérneműt, nézzük végig, hogy mi mindent érdemes végiggondolni vásárlás előtt?

1. Kényelem és biztonság mindenek felett!

biztonsag.jpg
  Válaszd külön a ceremóniát és a nászéjszakát fehérnemű szempontjából!
Hisz a szertartás alatt fontos, hogy a melltartód jól tartson és ezáltal biztonságban érezd magad. Ki akar feszengeni a boldogító IGEN közben egy kényelmetlen bugyi, egy bevágó melltartó  miatt. 

2. Láthatatlanság! 

menyamelltarto.jpg

 Beszéljünk akár a melltartóról, akár az alsóneműről mindkettőnél fontos, hogy a lehető legkevesebb varrással készüljön! Ezáltal elkerülhető, hogy a ruhánkon - legyen az bármilyen finom anyagból - átüssön a varrat!  

3. Tartsd szem előtt a ruhád fazonját!

 varialhato_pant.jpg

 A vásárolandó fehérnemű típusát nagyban befolyásolja a ruha felső részének kialakítása.  A hagyományos melltartó fazon ugyanis csak kevéssel "működik jól együtt".
 Itt lép életbe az ördögi kör, ami nem kis fejtörést okozhat. Ugyanis a ruhapróbára célszerű a fehérneműt is magunkkal vinni, mert ez az apró, de nem elhanyagolható részlet nagyban befolyásolja, hogy hogy fog állni rajtunk a ruha. Előfordulhat, hogy nincs határozott elképzelésünk a ruhára vonatkozóan és minél több fajtát szeretnénk felpróbálni, megnézni magunkon a végső döntés meghozatala előtt.
 Ha nehezen döntesz vagy még semmilyen elképzelésed nincsen a ruhádat illetően, úgy érdemes az első próbára a már meglévő fehérneműid közül egy egyszerű pánt nélküli melltartót vinni. 

4. Csak semmi kapkodás!

vasarlos_csaj.jpg

 A fehérnemű vásárlást nem érdemes elkapkodni! Egyfelől a már korábban vázolt eset miatt sem. Másfelől azért sem, mert nagyon sok menyasszony fogy le ilyenkor a nagy napra.
Kerüld el, hogy felesleges utakat fuss az üzletekben! Ha mégis beleszerettél egy darabba és előre megvetted álmaid fehérneműjét, ügyelj arra, hogy a pántja variálható legyen ill. ne feledj utánaérdeklődni a csere lehetőségének feltételeiről! 

5. Praktikusság!

body3.jpg

  Sok helyen olvastuk, hogy pánt nélküli body-t ajánlanak a lányoknak erre a napra. A body mellett szóló érvek a következők voltak: a legtöbb ruha fazonnal jól működik együtt, elkerülhetjük vele a bugyi vonalának deréknál történő "átütését" és nem utolsó sorban egész napra biztonságos, kényelmes viseletet biztosít!
 Mi azonban óva intünk ettől a ruhadarabtól, még ha első blikkre valóban praktikusnak tűnik is! Hacsak nem egy teve veszett el benned!
Gondolj ugyanis arra, hogy mit csinálsz, ha mosdóba kell netalántán menned, ami valljuk be, még body nélkül is egy körülményes mutatvány menyasszonyi ruhában! 

6. Hagyjuk a színeket éjszakára!


naszejszaka.jpg

A fehérnemű színe a bőröd színével vagy a ruhád színével egyezzen meg. A színesebb darabokat érdemes a nászéjszakára hagyni. 

7. Extra biztonság a tökéletes vonalakért!

harisnya.jpg

  Amennyiben van némi felesleg a hasadon, combjaidon, úgy a klasszikus combfix helyett válassz olyan harisnyanadrágot, melynek megerősített felsőrésze van, ezzel is formálva alakodon. Itt is ügyelj a varratokra! Minél kevesebb, annál jobb! 
 Ha már a biztonságnál tartunk, akkor a kellemetlen helyzetek elkerülése végett harisnyából nem árt egy pót darab, nem tervezett balesetek kivédése végett!

Jó fehérnemű vadászatot! ;-D 

 

Minek stylist esküvőre????- HÁT EZÉRT!

ara-stylist3_1.jpg

  

 Magyarországon nincs még nagy kultúrája a stylistok alkalmazásának nagyon sok területen. Így van ez a menyasszonyok esetében is.
A tendenciákat figyelve azonban már egyre többen felismerik munkánk jelentőségét.

Stylisttal kapcsolatban egy esküvőre készülő menyasszonynak ezek a gondolatai szoktak általában támadni:

 • „ki tudom én magam is választani azt a ruhát, ami tetszik„ vagy
 • „gyerekkorom óta tudom milyen ruhában szeretnék férjhez menni” vagy
 • „anyukám / legjobb barátnőm segít a ruhaválasztásban, hisz ők ismernek engem a legjobban”

angiruha.jpg


  Jó ha van elképzelése a menyasszonynak a ruháról vagy az esküvőről! Hisz ez adja a támpontot, az irányt nekem is a munkám során.

 Nem győzöm azonban elégszer hangsúlyozni, hogy a lényeg a részletekben rejlik, melynek helytelen megválasztása eléggé el tudja rontani az összképet.  És akár hiszitek, akár nem, ezek az apró, ám annál fontosabb részletek megkomponálása is a munkám része. 

  De időzzünk még el egy picit a ruhaválasztásnál!

Stylistként a testalkati adottságok és a menyasszony elképzelései mellet olyan apró részletekre is figyelek mint például, hogy milyen típusú a menyasszony. Hideg vagy meleg árnyalatok állnak neki előnyösen.
Sokan gondolják ilyenkor, hogy „hisz a ruha fehér !”
 Ez alapvetően igaz, azonban egy fehérnek is vannak árnyalatai. Arról nem beszélve, hogy az újabb és újabb trendekben már szerepelnek a pasztell menyasszonyi ruhák is. Bizony itt sem mindegy milyen színt/ árnyalatot választunk a menyasszonynak.

  Ha már túl vagyunk a ruhaválasztáson és minden szempontot szem előtt tartva kiválasztottuk a tökéletes darabot, akkor a következik a cipő.

angicipo.jpg
 Sajnos Magyarországon nehéz szép, igényes és trendi menyasszonyi cipőt találni. Munkám során van szerencsém több üzlet kínálatát megismerni, így van pár tipp a tarsolyomban, ahol be lehet szerezni a ruhához illő darabot. Elképzelhető, hogy egy olyan boltba térek be az arával, ahová ő saját magától nem biztos, hogy betért volna.

 Amennyiben már van ruhánk és cipőnk, akkor érdemes legalább ugyanakkora figyelmet szentelni a kiegészítőnek is!  Számomra ez a legkedvesebb rész, mert ettől lesz még inkább egyedi a menyasszony és nem utolsó sorban kicsit magamat is belecsempészhetem a menyasszony szettjébe. Ugyanis lehet szó akár saját elképzeléséről vagy egy általam javasolt, a ruha és az egész megjelenés fényét emelő kiegészítőről, azokat saját kezűleg szoktam készíteni. Mindenből csak egy darab készül, így biztosítva viselőjének az exkluzivitást.

22221965_10155970009780676_2219407210222865077_n.jpg

Egy kiegészítő tekintetében ne ragadjunk le a fejdísznél, vagy egy brossnál! Hisz annyi lehetőség rejlik egy menyasszony esetében is!

Apropó: fejdísz! Engedd át Nekem azt a megtisztelő feladatot, hogy én készítsem el számodra, hisz készítésénél nem csupán az esküvő színvilágát veszem figyelembe, hanem azon túl azt is, hogy a te fejformádhoz milyen típusú fejdísz áll előnyösen, melyik profilodat érdemes hangsúlyozni, mi illik a megálmodott és közösen kialakított outfitedhez!

angifejdiszblog.png

És ha mindez még nem volt elég, akkor jöhetnek a vőlegények, koszorúslányok és örömanyák, hogy minden egy kézben a lehető legtökéletesebb összhangban készüljön el.
angivolegeny.jpg
Ne feledd, velem nem csak időt spórolsz, hanem egy csomó „fejfájástól”/ bosszúságtól is megszabadulsz, hisz tudom, hogy mit hol kell keresni ahhoz, hogy a Te álmod valósággá váljon!

 

süti beállítások módosítása