The Bride - Esküvői trendek

The Bride - Esküvői trendek

Készítsük fel bőrünket is a Nagy Napra!

2018. március 05. - The Bride

kozmetika2.jpg                                                                  Kép forrása: pinterest 

 Az esküvője napján mindenki a legszebb pompájában szeretne tündökölni.
Gondosan választunk ruhát, ahhoz kiegészítőket. A hajunkat és a sminkünket sem bízzuk a véletlenre. De vajon a bőrünkre kellő figyelmet fordítunk? Vajon a sminkestől várjuk A Csodát? Avagy hajlandóak vagyunk mi magunk is tenni a nagy napon történő tökéletes megjelenésünkért?

Bene Szilviát a Silk Szalon vezető kozmetikusát kérdeztük erről és még sok minden másról is.

The Bride: Mi a tapasztalatod, mennyivel tudatosabbak a mai nők a bőrükkel, bőrápolással kapcsolatosan? Jobban ill. többet szeretünk ma kozmetikushoz járni, mint korábban?

Szilvi: Úgy gondolom, hogy az ápolt megjelenés ma trendi. Ennek a trendnek a kiszolgálói a körmösök, a szempillastylistok mellett a kozmetikusok is. Ha már csak azt nézzük, hogy  - a korábbi gyakorlattal ellentétben – ma már férfiak is járnak kozmetikushoz. Sőt mi több, vannak kifejezetten férfiakra szakosodott kozmetikai szalonok, elmondhatjuk, hogy már nem csak a nők tudatosabbak a bőrükkel kapcsolatban, hanem a férfiak is.

The Bride: Ha a mindennapokban ennyire gondoskodóak vagyunk, akkor nem válunk-e kicsit könnyelművé, ha ilyen nagy eseményről van szó, mint például az esküvő?

Szilvi: Ez változó! Van olyan vendégem, aki már az esküvő előtt egy évvel elkezd készülni élete nagy napjára  a bőre tekintetében is.

The Bride: Nem túlzás ez egy picit? Ez nem a ló másik oldala? Ha egy rendszeresen ápolt / karbantartott bőrünk van, akkor  mi indokolja ezt a hosszú előkészületet?

Szilvi: Ilyenkor 1/2/3 havi bontásban meghatározzuk a kezeléseket, amik egymásra épülnek, hogy az esküvő napján egy jó textúrájú, szépen hidratált bőrt kapjon a vendég, amire a sminkesek is szépen fel tudják építeni a menyasszony sminkjét.

The Bride: Mi van azokkal a hölgyekkel, akik csak alkalomszerűen járnak kozmetikushoz? Mi az a minimális idő, ami azért szükséges ahhoz, hogy szép eredményt lehessen elérni az esküvő napjára?

Szilvi: 2-3 hónappal érdemes azért kalkulálni. Az utolsó tisztításokat ugyanis 2-3 héttel az esküvő előtt szabad már csak elvégeztetni, hogy az esetleges sebeknek legyen idejük begyógyulni. Az utolsó hetek pedig már csak a fáradtság eltüntetéséről szólhatnak.

The Bride: Van olyan bőrrel kapcsolatos jelenség, amely szinte mindenkinél előfordul vagy legalábbis gyakori?

Szilvi: Magyarországon civilizációs probléma a vízhiányos bőr. Az ún. alipikus bőr. Ilyen bőrtípusnál a faggyúmirigyek által termelt faggyú mennyisége kevesebb a normálisnál. Kevesebb zsíranyag képződik, így a bőrfelszíni emulziót alkotó zsíros fázis kevesebb lesz a normálisnál. Ilyenkor pedig a hidratáció nem megfelelő.  A szaruképzés zavara a vízmegkötő faktorok kialakulásának nem kedvez, a keratin nem képes megfelelően hidratálódni, ez okozza a hám vízhiányát. Egy ilyen bőr helyreállításához olyan 6 hét szükséges. A kozmetikai kezelések célja a száraz hámréteg eltávolítása, melynek víztartalma 10% körüli. A száraz hámréteg alatt egy magasabb víztartalmú réteg van. Ezért is történik a hámlasztás. Az alkalmazott eljárás évszak függő is. Ősztől – tavaszig végzünk mikrodermabráziót. Tavasztól- őszig pedig enzimatikus hámoldást.

The Bride: Ha valaki annyira elmerült az esküvő egyéb részleteinek tervezésében és egy hónappal a Nagy Nap előtt keres fel Téged, akkor már esélytelen a helyzete?

Szilvi:  A Nagy Nap előtti egy hónapban elvégzett 2 kezeléssel is már látványos eredményt lehet elérni. Az ideális azért a 2-3 hónap. A kozmetikusok álma pedig az egy éves előregondolkodás.

The Bride: Van olyan kezelés, ami esetleg az örömanyáknak is javasolsz?

Szilvi:  Az utolsó hónapban két alkalmas kezelést javaslok és az esküvő hetének elején pedig már csak egy szépítő, regeneráló kezelést.

kozmetika3.jpg                                                    Kép forrása: Pinterest 

  Milyen jó közös program édesanyánkkal együtt készülni erre az alkalomra. Olyan igazi anya- lánya délutánokat is szervezhetünk köré, mely igazi szertartássá is kinőheti magát. Vagy akár koszorús lányokkal a készülődés jegyében egy csajos délutánt csapni! 

kozmetika4.jpg                                                               Kép forrása: Pinterest 

Ha még ennél is többre vágyunk, úgy Szilviéknél a Silk Szaloonban lehetőség van barátnőinkkel lánybúcsú keretében egy mini SPA élményben részesülni, hogy igazán jól induljon az esti bulizás, mert egy ilyen helyen nem csak a bőröd szépülhet, de a hajadat, a körmödet, a sminkedet is elkészítik. A választás csak a Tiéd! Bőrápolásra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebride.blog.hu/api/trackback/id/tr4513710022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása