The Bride - Esküvői trendek

The Bride - Esküvői trendek

Az arc formázása! Kell vagy nem?

2016. július 18. - The Bride

 

             arcformazas.jpg                Kép forrása: pinterest

  Beauty vlogok, instagram fotók tucatjai, ezernyi tutorial. Mind, mind zúdítják ránk "A" technikát.

 Egyre nagyobb a megosztottság is a kérdésben. Van, aki szidja, feleslegesnek tartja és van, aki szereti és alkalmazza. 

 Olvastam egy magyar blogon, hogy a transzvesztiták emelték be a trendek közé. Mások Kim Kardishian nevével fémjelzik.

A valóságban azonban már az 30'-as években is formázták az arcot az akkori ideállnak megfelelően. A videót elnézve sokkal erősebb kritériumok szerint! 

 Kevin Aucoin amerikai sminkes, aki számos hollywoodi híresség sminkese volt, 99'-ben kiadott könyvében külön oldalt szentelt az arcformázás fortélyának (Kim Kardishian 2007-ben vált ismertté!)

 kevin_aucony_face_contouring.jpg                                                                                        Kép forrása: pinterest

 Nyilván vannak nagyon szélsőséges esetek, amikor valaki nagyon eltúlozza, nem jól választja meg a színeket , nem jól dolgozza el őket, nem veszi figyelembe saját arcának vonásait és automatikusan árnyékol egy adott minta alapján (legyen az Kim Kardishian vagy akár Kevin Aucony féle ábra) és ettől valami nagyon fura dolgot hoz létre. Mert nem árt azt is tudni, hogy ahogy kiemelhetünk és lágyabbá tehetünk egy arcot, úgy el is ronthatjuk és előnytelenebbé varázsolhatjuk azt! Nem áll mindenkinek ugyanaz jól! 

 Nem szabad összetéveszteni a színpadi kontúrozással sem, ahol egy új karakter kialakításában nagyon sokat számítanak a kiemelések, az árnyékolások. Ott teljesen más a cél!

Én úgy látom (és ez a saját véleményem!), hogy a hangsúly a mértéken van, mint minden másban is!

Ugyanis a megfelelő kontúrozás (az arc saját adottságainak figyelembevétele mellett) egy finom lágyságot ad az arcnak, ami egy nő esetében nagyon sokat számít. Pláne, ha egy kicsit szögletesebb, markánsabb arcformával áldotta meg a Sors! 

facecontouring2.png     Kép: youtube/ sephora

  De természetesen mindenkinek joga van máshogy gondolni! Így joguk van egyeseknek utálni és szidni a kontúrozást és joguk van másoknak túlzásokba esni. Ettől vagyunk különbözőek!

 Én mindenesetre menyasszonyok esetében javasolni szoktam, mert számomra egy esküvő, egy menyasszony mi másról szólna, mint a lágyságról, a finomságról?! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alábbi fotó: 

robertjonesbridal.jpg                   Kép forrása: pinterest

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thebride.blog.hu/api/trackback/id/tr88895332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása