The Bride - Esküvői trendek

The Bride - Esküvői trendek

Bridal Mirage - beszélgetésünk Gajdácsné Gombos Erikával!

2016. június 28. - The Bride

bridal_mirage.png

 

13308507_798769966890646_983240242711091734_o.jpg Szeretnénk bemutatni Nektek Gajdácsné Gombos Erikát, a Bridal Mirage "lelkét", akitől sok segítséget kaptunk fátylas cikkünkhöz. Vele készítettünk egy mini interjút. Fogadjátok szeretettel!

 

 

 

Mióta foglalkozol esküvői kiegészítőkkel?

Több mint 6 éve foglalkozom hivatás szerűen esküvői kiegészítőkkel. Kezdetben menyasszonyi fátylakat, gyűrűpárnákat, majd a divat változásával kezdtem el fej-, hajdíszekkel és menyasszonyi övekkel is foglalkozni.

  Ma ez egy külön szakma, tanulható valahol? Hogy lesz valakiből fátyolkészítő?

 Vannak olyan dolgok, amit sehol nem tanítanak és csak a készítő szorgalmán múlik a  szakmai felkészültsége. Ez nem kevés időt és energiát jelent, hiszen a divat időről időre meglep minket valami újdonsággal, valami különlegességgel és nekem az a feladatom, hogy tartsam vele a lépést illetve adjak valami mást, valami újdonságot azoknak a menyasszonyoknak, akik nem szeretik a hétköznapi megoldásokat!

 Mi úgy látjuk a nemzetközi trendeket figyelve, hogy a fátyol egyre inkább háttérbe szorul. Te hogy látod ezt?

 Hát egy kreatív fotózásnál készülnek fátylas és fátyol nélküli képek is. Nem tapasztalom azt, hogy a fátyol háttérbe szorul. A menyasszonyok addig idegenkednek a fátyoltól, amíg fel nem próbálják. Ha a menyasszonyra egy olyan kiegészítőt adnak, amire csupán a kedvező ár a jellemző, akkor soha nem fog beleszeretni. Mint mindenben itt is fontos a minőség, a tökéletes szabásvonal, az összhang és akkor garantált a siker.

 Sokszor látjuk, hogy a divatházak a ruhabemutatóin vonuló modellek nem használnak hangsúlyos, látványos kiegészítőket azért, mert egy ruhában rengeteg lehetőség van! Egyetlen ruha nem határozza meg a menyasszony stílusát. A ruhához felhasznált kiegészítők a smink és a frizura összhatása fogja megmutatni a menyasszony igazi stílusát. Nem véletlen a mondás hogy az ördög a részletekben bújik meg!

A mennyire nehéz tartani a tempót a külföldi trendekkel?

 Sajnos nagyon nehezen jutnak el a ma oly divatos alapanyagok kicsiny hazánkba ezért, sokszor kénytelen vagyok külföldről rendelni tüllt, csipkéket és egyéb alapanyagokat, hiszen a magyar menyasszony is csinos és trendi akar lenni! Miért ne adnám meg neki ezt a lehetőséget!

20140619-164756-ps-vari-denes-foto.jpg Magyarországon, hogy alakul a tendencia a fátylakkal kapcsolatban?

 Most kezdünk elköszönni a vintage hangulattól és ismerkedünk a rusztikus esküvőkkel, ami kiegészítőkben is nagy változást jelent. A nagyanyáink által használt Júlia fátyol háttérbe szorult és felváltotta a romantikus, minimalista körfátyol, amit egyre többen koszorúval vagy egy apró finom hajdísszel ékesítenek a nagy napon. Természetesen a hagyományos kiegészítők a mai napig igen közkedveltek és miért ne lenne az, hiszen a világsztárok is imádják őket

 Milyen buktatói vannak egy online rendelt fátyol esetében? 

 A fátyolminősége az ami nem látszódik a fotókon. Nem jön át a képen, hogy az anyag finom puha vagy szúr és kényelmetlen. A jellemző az ha az alapanyag minőségén spórolnak akkor a mennyiségen is. Rengeteg olyan hosszú fátyol van amihez nem használják a megfelelő szélességet, ezáltal a fátyol kinézete olyan mintha egy kis csíkot húzna maga után a menyasszony. Általában a fátylat díszítő csipkék, gyöngyök, kristályok azok, amik árulkodóak lehetnek még egy avatott szem számára. De a referenciáknak sosincs párja.

  Mi a folyamata egy egyedi rendelésnek? Mennyi idő alatt készül el egy-egy kiegészítő?

 Az első lépés, hogy megbeszéljük a fátyol színét és a ruha kinézetét. Ilyenkor az a legjobb, ha ruhapróbás képet kapok, és az alapján kezdődik el a tervezés.  Általában ekkor már sikerül ráérezni a menyasszony stílusára, és céltudatosan ajánlani neki pár lehetőséget, amit tudom hogy tetszene neki. A részletek tisztázása után elkészül a hivatalos árajánlat és a megrendelést követő 4-6  héten belül elkészül a kiegészítő. Persze ha az igények nagyon különlegesek, számolni kell arra, hogy a külföldről megrendelt alapanyag hetek múltával fog csak beérkezni, ezért érdemes a kiegészítőket a ruha kibérlését, vagy megvásárlását követően átgondolni,  megrendelni. Így lesz nyugodt a készülődés időszaka is.

20140619-150630-ps-vari-denes-foto.jpg

Volt e valamilyen különleges megrendelésed, amire szívesen emlékszel!

 Az elmúlt pár év alatt rengeteg menyasszonnyal találkoztam, leveleztem és volt, hogy képeslappal köszönték meg a munkámat. Sok olyan menyasszonyom van akikkel a nagy nap után is tartom a kapcsolatot, nézem ahogy kerekednek, majd a karjukban tartják a gyermeküket és minden évben boldogan emlékeznek vissza arra a napra aminek én is részese lehettem.

 Hol találkozhatnak veled személyesen a menyasszonyok!  Vagy csak online kereshetnek?

 Évekig nem volt lehetőségem jobban bemutatkozni, de most egy kicsit felgyorsult az élet körülöttem. Nemrég nyitottam meg az én kis látvány műhelyemet Szeged szívéhez közel és egyre többet járok fel budapesti partneremhez, aki helyet ad nekem és azoknak a menyasszonyoknak, akiknek fontos a személyes találkozó. Ezeknél a találkozóknál lehetőséget biztosítok a menyasszonyoknak a próbára, és a személyes konzultációra, sokak nagy örömére. Természetesen az online egyeztetés és rendelés továbbra is működik, ami hatalmas segítség külföldi menyasszonyoknak és azoknak, akiknek idő kell, hogy átgondolják a lehetőségeiket és azt, hogy mit is szeretnének a nagy napon!

 Köszönjük Erika, hogy időt és energiát szántál ránk! Kívánunk sok sikert a továbbiakban is!

Kedves menyasszonyok! Aki kedvet kapott a fátyolhoz, de még nem találta meg az igazit, keresse bátran Erikát! Megtaláljátok őt itt és itt is! :-D

A bejegyzés trackback címe:

https://thebride.blog.hu/api/trackback/id/tr808838378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása