The Bride - Esküvői trendek

The Bride - Esküvői trendek

Menyasszonyi ruhák felsőrész kialakítása - előnyeikkel és hátrányaikkal!

2016. június 13. - The Bride

wedding-dress-necklines.jpg

Kép forrása: pinterest

 Az előző részben  a ruhafazonokkal foglalkoztunk, mely főként a ruha szabásáról, szoknyakialakításáról és persze annak előnyeiről és hátrányairól szólt. Ahogy azonban azt írtuk is, a ruha felsőrészének kialakítása sokat ronthat az összképen még egy olyan remekbe szabott ruhafazon esetében is, mint az A - vonal.
 Így most nem másra vállalkozunk, mint a menyasszonyi ruhák esetében leggyakrabban előforduló nyakkivágások bemutatására. Felhívva a figyelmet, azok előnyeire és hátrányaira. 

A fent látható képet a Pinterestről vettük, mely egy csokorba gyűjtötte a leggyakrabban előforduló, különböző megoldásokat. A táblázaton végighaladva vegyük sorra a lehetőségeket: 

sweetherat.jpgSweethart : ún. szív forma. Neve abból adódik, hogy kialakítása a szív alak felső részét formázza. Egy nagyon kedvelt, rendkívül nőies fazon, hisz nyújtja a nyakat és a felsőtestet. Mindemellett nagyon jól mutat, akár egy hosszú ujjú vagy akár egy pántos kialakítású ruhával. Létezik egy ún. fél szívforma, ami a klasszikus szív formától annyiban tér el, hogy a középső rész kevésbé mélyen  ível lefelé. Ezáltal a konzervatívabb hölgyek is bátran választhatják! Azoknak, akiket kicsi mellekkel áldott meg a természet, kevésbé javasoljuk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

straightacross.jpgStraigeht across:  az egyenes szabásvonal. Főként azokon mutat jól, akiknek szélesebb válluk van. Kihangsúlyozva annak szépségét. De itt óvakodni kell a túlzásoktól. Akinek kifejezetten "sportoló" háta van, inkább kerülje. Ugyanakkor keskeny vállnál is kifejezetten előnytelen, hisz felhívja a figyelmet, annak keskeny mivoltára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

square.jpgSquare: ez az ún. négyzetes kialakítás. Mint, ahogy a neve is mutatja, formája egy négyzet alsó részének vonalát követi. Leggyakrabban pántos valamint hosszú ujjú ruháknál találkozhatunk vele. Kivágása lehet mélyebb és szélesebb - többet mutatva a vállból, dekoltázsból- ill. alacsonyabb, ami pedig sokkal modernebb hatású. Ez egy elég karakteres fazon, karakteres aráknak! Erős mellűek véleményünk szerint kerüljék, mert könnyen válhatnak "kantáros nadrágos tehenészlányokká" benne! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vneckline.jpgV- neck: a V kivágás. Neve pontosan leírja ezt a fazont: a nyak V formában, mélyen lefelé ível, ezáltal is optikailag karcsúsít és a szív formához hasonlóan nyújtja a felsőtestet és a nyakat. Különösen jól mutat hosszú ujjú ruháknál. Mindenkinek előnyösen áll. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

one_shoulder.jpgOne shoulder: a ruha egy pántos, mely pánt keresztbe ível a dekoltázson. Ez a modern, asszimetrikus nyakkialakítás eltereli a figyelmet kisebb hibákról, ugyanakkor tökéletesen hangsúlyozza a vállakat, a kulcscsontot és a felkart. Hátránya ugyanaz, mint az előnye: erőteljesebb karral rendelkezőknek kevésbé ajánlott. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

scoop.jpgScoop: U alakú fazon. Előnye, hogy a legtöbb menyasszonynak jól áll, mivel a U forma mélységének alakításával az adott alkatra formázható. Azonban erőteljesebb felsőtesttel rendelkezők kerüljék ezt a fazont, mert erősít, gömbölyít! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

queen_anne_neckline.jpgQueen Anne: fejedelmi megjelenést kölcsönöz viselőjének, ahol a ruha hátsórésze magasan végződik, míg elől mélyebb kivágású, leggyakrabban U vagy V alakú. Előnye, hogy a váll- mellkas találkozásának lefedettsége a figyelmet egy esetleges erőteljesebb felsőtestről eltereli és a figyelmet sokkal inkább a mellkasra ill. az optikailag megnyújtott nyakra vonzza. Erőteljesebb mellel rendelkező aráknak óvatosan kell bánni ezzel a fazonnal, mert mintegy kirakatba teszi a dús kebleket vele. 

 

 

 

 

 

 

 

high_neck.jpgHigh neck: magas nyak. Egy hosszú nyakú aránál rendkívül előnyös fazon, megjelenését rendkívül moderné, különlegessé teszi. Ellenben, akinek rövid a nyaka, annak ez a fazon a nyakát optikailag tovább kicsinyíti, összenyomja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

halter_neckline.jpgHalter: nyakba megkötős vagy nyakba akasztós fazon.  Azoknak a menyasszonyoknak ideális, akik szeretnék hangsúlyozni vállukat és hátukat. Alacsony dekoltázsúaknak szigorúan tilos, mert a ruha két oldaláról induló pánt, az egyébként sem magas dekoltázst tovább "tizedeli", ezáltal ruhafogas kinézetet kölcsönözve viselőjének. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ejtett_vall.jpgOff the shoulder:  ún.  ejtett vállú modell. A vállak szabadon hagyásával, a kulcscsont, nyak kiemelésével rendkívül romantikus hangulatú. Előnye is abból fakad, hogy a tekintetet a vállról, a karról a dekoltázsra, nyakra tereli. Itt is azonban óvatosnak kell lenni, mert ez a fazon szélesíti a hátat és a vállakat! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

csonak.jpgBateau: ez az ún. csónak nyak. A válltól vállig, a kulcscsont ívét követő fazon. Széles mellkassal rendelkezőknek kifejezetten előnytelen, hisz optikailag azt tovább nagyítja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

illusion.jpgIllusion: az utóbbi évek legkedveltebb fazonja. Átlátszó (főként tüll ) anyagból készül a ruha ujja ill. a mellkast fedő rész, nyakhoz közel végződve. Szinte mindenkinek előnyösen áll. A vaskosabb karral rendelkezők, ha tehetik inkább kerüljék. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talán így elsőre hirtelen soknak tűnhet ez a sokféle megoldás, akár a ruha fazonát, akár a felsőrész kialakítását nézzük. De ne essünk kétségbe! Egy szempontot tartsunk mindig szem előtt és akkor olyan nagy baj nem történhet, ez pedig nem más: optikailag törekedjünk a "homokóra" alkat elérésére!

 

 

Képek forrása: pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://thebride.blog.hu/api/trackback/id/tr338298682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása