The Bride - Esküvői trendek

The Bride - Esküvői trendek

Csokrokról egy "csokrostól" - interjúnk a White Bird Decorral!

2016. július 15. - The Bride

12022392_962848823760919_4357006219193693705_o.jpg

  Van, aki már hallott róluk és van, aki még nem. Mi pedig nemhogy csak hallottunk róluk, hanem már dolgoztunk is velük. Ők pedig nem mások, mint a White Bird Decor. Fiatalos lendület, frissesség, páratlan kreativitás. Ezek a jelzők jutnak nekünk róluk eszünkbe.

 Most egy kicsit az esküvői trendekről és természetesen az esküvői virágokról, csokrokról beszélgettünk velük! Fogadjátok szeretettel! 

Melyek a 2016-os menyasszonyi csokor trendek ?

Idén, az előző évhez képest a csokrok színeikben sokkal visszafogottabbak. Leszűkülnek  2-3 színre, amiben a zöld kapja a legnagyobb hangsúlyt,ezt kiegészítve fehérrel és valami meghökkentőbb virággal.  Viszont formailag nagyobbak, terebélyesebbek, lelógósak, már-már szinte kis bokor jellegűek.  Valamint hosszú szalagok is lógnak a csokrokból.

Típus szerint milyenek a menyasszonyi csokrok ?

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy akik minket kérnek fel csokraik elkészítésére, azok maximálisan megbíznak bennünk és teljes egészében a mi világunkat képviselik. 

Főként a következő típusokat szoktuk készíteni: 

Kör alakú - kicsi vagy nagy -, amik általában elegánsabbak, zöld nélküli sok-sok virágból álló  csokrok.

Hosszúkás csokrok, teli ezerféle zölddel, pár szál virággal, hosszú, szálló szalagokkal. 

Mezei típusú  csokor teli sok-sok színes  vadvirággal, bogyókkal, zölddel. A mezeiket mindig átkötik egy kis csipkével vagy zsákvászonnal, így még jobban visszaadja a természetes hatást. Ezeknél a csokroknál jellemző a koszorú is.

10492546_764475976931539_5192551712706981154_n.jpg

Vannak népszerűbb típusok ?

A kör alakú csokrokat még mindig sokan kérik, de azért ugyanannyian  szeretik a  nagyon természetes, "mezőről szedett" hatású csokrokat is. 

Volt már extrém kérés is felétek ?

Egyszer egy magyaros jellegű esküvőre kérte tőlünk a menyasszony, hogy a csokra is tükrözze a magyaros virtust, így a csokrába került pár piros erős paprika sok-sok tulipánnal. Elsőre furcsa gondolatnak tartottuk, de nagyon jó lett a vége :)

Általában milyen színek  dominánsak ?

A fehér szín mindenképpen jelen van az összes csokorban. A fehér mellé vagy a világos pasztell árnyalatokat kérik vagy pont ellenkezőleg, a legerősebb vad színeket. Sok esetben nem is kérnek  zöldet a csokrokba. Persze ez csak a kör alakúaknál lehetséges.  A zöld is átváltott az utóbbi időkben kissé ezüstös, világos árnyalatokba, mint pl. a nyuszifül, eukaliptusz egyes típusai.

Melyek a közkedvelt virágfajták a menyasszonyok körében?

Az úgymond nagyfejű, puha. nagyon érzékeny virágok, mint a Peonia, tubarózsa. Igazából ennek több éve nagyon nagy a divatja. Minden évben kérnek olyan csokrot, ami szinte csak ebből áll. A másik nagy kedvenc a színes kis boglárka, frézia, dália, de a szellőrózsa is most szinte mindenhol ott van  és persze a rezgő. Volt már olyan is, aki csak rezgőt és pár darab kis fehér virágot kért.

pm_kreativ-19.jpg

Van-e személyes kedvencetek ?

Szinte mindannyiunknak más a személyes kedvence. Valaki a teljesen vadvirágos, színes,  kusza  csokrokat szereti és van aki pedig a nagyon szépen megkomponált nagyfejű virágos csokrokat. A fő cél mindig az, hogy a csokor természetes legyen és hogy  a legjobban passzoljon a menyasszonyhoz és az ő világához.

Mit ajánlotok a menyasszonyoknak a választás alkalmával?

A csokrok általában mindig illeszkedjenek a menyasszony ruhájához  és  a dekoráció világához is. Fontosak a méretek, hiszen nem túl előnyös egy alacsony termetű lánynál, ha van egy óriási, lógó csokra, mivel  ő is eltűnik benne és a ruhája is. 

A kiegészítők is nagyon jól tudnak összhangban állni a csokorral. Volt már olyan, hogy a csokorban hangsúlyos virágok színei megjelentek a menyasszony cipőjén, így még jobban összeállt a kép! Mi szoktuk javasolni, hogy nyugodtan vállaljanak be egy kicsit merészebb vagy a megszokottól eltérő dolgokat is.

A lényeg mindig az, hogy a  menyasszony csokra teljesen passzoljon az ő egyéni világához, és maximálisan adja vissza, hogy neki milyen a stílusa. Így megmutatunk neki pár képet, hogy mik azok, amik esetleg hozzá közel állnak és megkérdezzük a kedvenc virágait, ha vannak olyanok. Ezt mi is a többszöri beszélgetések alatt ismerjük meg, igyekszünk megvalósítani az elképzeléseit  és lényegében megmutatni, hogy milyen ő a virágokon keresztül :)

A vőlegény kitűzőjét is érdemes hasonlóra készíteni, azaz jelenjen meg benne egy olyan kis virág, ami ugyanaz, mint a csokorban, így még nagyobb lesz az összhang.

A csokrot szokták-e helyettesíteni mással? Ha igen mivel ?

Menyasszonyi csokrot tőlünk mindig kértek, nem igazán jellemző, hogy mással helyettesítenék. Olyanra van éppen most példa, hogy a menyasszony csokornak csak egy-két száll virágot szeretne és a hajába akar fonatni egy nagyobb koszorút vagy egy csatot szeretne teli virággal.

Milyen szempontokat vesztek figyelembe a menyasszonyi csokor elkészítésekor ?

A menyasszony magasságát, stílusát,dekorációt, a ruha vonalát, fazonját, időjárási körülményeket , azt hogy mennyit fog aznap a csokorral "futkározni" és persze a virág szezonját is, bár ma már  szerencsére többségében minden virág beszerezhető.

Milyen érdekesség kapcsolódik még a virágokhoz ezen a Nagy Napon ?

A dobócsokor is nagyon fontos szokott lenni. Ezt is mindig kérnek a főcsokor mellé. Lényegében ugyanúgy néz ki, mint a menyasszonyi, de ma a legkedveltebb  a három irányba  eső csokor,  így egy kis meglepetést okozva a dobócsokrot elkapó  lányoknak. :)

Lehet-e már tudni, sejteni valamit a 2017-es trendekről?

Erre kicsit nehéz most, így a nyár közepén válaszolni. Általában télen szokott markánsan meghatározódni a jövő nyári trend a virágcsokrokat illetően. Elöljáróban annyit azonban elárulhatunk, a külföldi trendeket figyelembe véve, melyeket mi is követünk, hogy megjelennek a geometrikus formák.  Mind az asztali díszekben, mind pedig az esküvő helyszínének dekorációjaként. A csokrokat illetően pedig maradnak a nagy csokrok, de rengeteg kis virággal lesznek megtömve!

 

white_bird_decor.png

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thebride.blog.hu/api/trackback/id/tr598890066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása