The Bride - Esküvői trendek

Online tanácsadás!

2016. november 22. - The Bride

online_tanacsadas.jpg

    Mai világunkban egyre többen szentelnek időt saját dolgaik elkészítésére, megszervezésére.

  Nincs ez másképp az esküvőkkel sem. Van aki azért, mert jobban szereti maga felügyelni a dolgokat. Van aki azért, mert nem szeretne egy rendezvényszervezőre, egy stylistra stb. költeni. Van aki pedig azért, mert örömmel, boldogsággal tölti el, hogy mindent maga intézhet. 

     Nekik szeretnénk most segítséget nyújtani Online tanácsadásunkkal, melynek keretében, a megadott irányvonalak alapján személyre szabott ajánlást készítünk ruhára, sminkre, hajra vonatkozóan, hogy minden  a legtökéletesebb összhangban legyen!

     Miért is érdemes ezt a szolgáltatásunkat kérni? 

  • időt és energiát spórolhatsz meg: ajánlásod segítéségével magabiztosan tudsz választani, dönteni
  • biztosra mehetsz : a ruha, a smink, a frizura mind a Te előnyeidet fogja kiemelni, hangsúlyozni 
  • maximális összhang minden téren: ajánlásunkban a ruha, a smink, a frizura egymással és a tervezett esküvő stílusával összhangban fog kialakításra kerülni. 
  • többoldalú felhasználhatóság: ugyan az ajánlás főként az esküvőre koncentrál, de találsz benne olyan információt, amit a mindennapok során is kamatoztathatsz. 

 

  További információkat a Csomagjaink menüpont alatt találhatsz! Jó böngészést! ;-D 

 

 

  

 

 

Az arc formázása! Kell vagy nem?

 

             arcformazas.jpg                Kép forrása: pinterest

  Beauty vlogok, instagram fotók tucatjai, ezernyi tutorial. Mind, mind zúdítják ránk "A" technikát.

 Egyre nagyobb a megosztottság is a kérdésben. Van, aki szidja, feleslegesnek tartja és van, aki szereti és alkalmazza. 

 Olvastam egy magyar blogon, hogy a transzvesztiták emelték be a trendek közé. Mások Kim Kardishian nevével fémjelzik.

A valóságban azonban már az 30'-as években is formázták az arcot az akkori ideállnak megfelelően. A videót elnézve sokkal erősebb kritériumok szerint! 

 Kevin Aucoin amerikai sminkes, aki számos hollywoodi híresség sminkese volt, 99'-ben kiadott könyvében külön oldalt szentelt az arcformázás fortélyának (Kim Kardishian 2007-ben vált ismertté!)

 kevin_aucony_face_contouring.jpg                                                                                        Kép forrása: pinterest

 Nyilván vannak nagyon szélsőséges esetek, amikor valaki nagyon eltúlozza, nem jól választja meg a színeket , nem jól dolgozza el őket, nem veszi figyelembe saját arcának vonásait és automatikusan árnyékol egy adott minta alapján (legyen az Kim Kardishian vagy akár Kevin Aucony féle ábra) és ettől valami nagyon fura dolgot hoz létre. Mert nem árt azt is tudni, hogy ahogy kiemelhetünk és lágyabbá tehetünk egy arcot, úgy el is ronthatjuk és előnytelenebbé varázsolhatjuk azt! Nem áll mindenkinek ugyanaz jól! 

 Nem szabad összetéveszteni a színpadi kontúrozással sem, ahol egy új karakter kialakításában nagyon sokat számítanak a kiemelések, az árnyékolások. Ott teljesen más a cél!

Én úgy látom (és ez a saját véleményem!), hogy a hangsúly a mértéken van, mint minden másban is!

Ugyanis a megfelelő kontúrozás (az arc saját adottságainak figyelembevétele mellett) egy finom lágyságot ad az arcnak, ami egy nő esetében nagyon sokat számít. Pláne, ha egy kicsit szögletesebb, markánsabb arcformával áldotta meg a Sors! 

facecontouring2.png     Kép: youtube/ sephora

  De természetesen mindenkinek joga van máshogy gondolni! Így joguk van egyeseknek utálni és szidni a kontúrozást és joguk van másoknak túlzásokba esni. Ettől vagyunk különbözőek!

 Én mindenesetre menyasszonyok esetében javasolni szoktam, mert számomra egy esküvő, egy menyasszony mi másról szólna, mint a lágyságról, a finomságról?! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alábbi fotó: 

robertjonesbridal.jpg                   Kép forrása: pinterest

 

 

 

 

 

 

 

Csokrokról egy "csokrostól" - interjúnk a White Bird Decorral!

12022392_962848823760919_4357006219193693705_o.jpg

  Van, aki már hallott róluk és van, aki még nem. Mi pedig nemhogy csak hallottunk róluk, hanem már dolgoztunk is velük. Ők pedig nem mások, mint a White Bird Decor. Fiatalos lendület, frissesség, páratlan kreativitás. Ezek a jelzők jutnak nekünk róluk eszünkbe.

 Most egy kicsit az esküvői trendekről és természetesen az esküvői virágokról, csokrokról beszélgettünk velük! Fogadjátok szeretettel! 

Melyek a 2016-os menyasszonyi csokor trendek ?

Idén, az előző évhez képest a csokrok színeikben sokkal visszafogottabbak. Leszűkülnek  2-3 színre, amiben a zöld kapja a legnagyobb hangsúlyt,ezt kiegészítve fehérrel és valami meghökkentőbb virággal.  Viszont formailag nagyobbak, terebélyesebbek, lelógósak, már-már szinte kis bokor jellegűek.  Valamint hosszú szalagok is lógnak a csokrokból.

Típus szerint milyenek a menyasszonyi csokrok ?

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy akik minket kérnek fel csokraik elkészítésére, azok maximálisan megbíznak bennünk és teljes egészében a mi világunkat képviselik. 

Főként a következő típusokat szoktuk készíteni: 

Kör alakú - kicsi vagy nagy -, amik általában elegánsabbak, zöld nélküli sok-sok virágból álló  csokrok.

Hosszúkás csokrok, teli ezerféle zölddel, pár szál virággal, hosszú, szálló szalagokkal. 

Mezei típusú  csokor teli sok-sok színes  vadvirággal, bogyókkal, zölddel. A mezeiket mindig átkötik egy kis csipkével vagy zsákvászonnal, így még jobban visszaadja a természetes hatást. Ezeknél a csokroknál jellemző a koszorú is.

10492546_764475976931539_5192551712706981154_n.jpg

Vannak népszerűbb típusok ?

A kör alakú csokrokat még mindig sokan kérik, de azért ugyanannyian  szeretik a  nagyon természetes, "mezőről szedett" hatású csokrokat is. 

Volt már extrém kérés is felétek ?

Egyszer egy magyaros jellegű esküvőre kérte tőlünk a menyasszony, hogy a csokra is tükrözze a magyaros virtust, így a csokrába került pár piros erős paprika sok-sok tulipánnal. Elsőre furcsa gondolatnak tartottuk, de nagyon jó lett a vége :)

Általában milyen színek  dominánsak ?

A fehér szín mindenképpen jelen van az összes csokorban. A fehér mellé vagy a világos pasztell árnyalatokat kérik vagy pont ellenkezőleg, a legerősebb vad színeket. Sok esetben nem is kérnek  zöldet a csokrokba. Persze ez csak a kör alakúaknál lehetséges.  A zöld is átváltott az utóbbi időkben kissé ezüstös, világos árnyalatokba, mint pl. a nyuszifül, eukaliptusz egyes típusai.

Melyek a közkedvelt virágfajták a menyasszonyok körében?

Az úgymond nagyfejű, puha. nagyon érzékeny virágok, mint a Peonia, tubarózsa. Igazából ennek több éve nagyon nagy a divatja. Minden évben kérnek olyan csokrot, ami szinte csak ebből áll. A másik nagy kedvenc a színes kis boglárka, frézia, dália, de a szellőrózsa is most szinte mindenhol ott van  és persze a rezgő. Volt már olyan is, aki csak rezgőt és pár darab kis fehér virágot kért.

pm_kreativ-19.jpg

Van-e személyes kedvencetek ?

Szinte mindannyiunknak más a személyes kedvence. Valaki a teljesen vadvirágos, színes,  kusza  csokrokat szereti és van aki pedig a nagyon szépen megkomponált nagyfejű virágos csokrokat. A fő cél mindig az, hogy a csokor természetes legyen és hogy  a legjobban passzoljon a menyasszonyhoz és az ő világához.

Mit ajánlotok a menyasszonyoknak a választás alkalmával?

A csokrok általában mindig illeszkedjenek a menyasszony ruhájához  és  a dekoráció világához is. Fontosak a méretek, hiszen nem túl előnyös egy alacsony termetű lánynál, ha van egy óriási, lógó csokra, mivel  ő is eltűnik benne és a ruhája is. 

A kiegészítők is nagyon jól tudnak összhangban állni a csokorral. Volt már olyan, hogy a csokorban hangsúlyos virágok színei megjelentek a menyasszony cipőjén, így még jobban összeállt a kép! Mi szoktuk javasolni, hogy nyugodtan vállaljanak be egy kicsit merészebb vagy a megszokottól eltérő dolgokat is.

A lényeg mindig az, hogy a  menyasszony csokra teljesen passzoljon az ő egyéni világához, és maximálisan adja vissza, hogy neki milyen a stílusa. Így megmutatunk neki pár képet, hogy mik azok, amik esetleg hozzá közel állnak és megkérdezzük a kedvenc virágait, ha vannak olyanok. Ezt mi is a többszöri beszélgetések alatt ismerjük meg, igyekszünk megvalósítani az elképzeléseit  és lényegében megmutatni, hogy milyen ő a virágokon keresztül :)

A vőlegény kitűzőjét is érdemes hasonlóra készíteni, azaz jelenjen meg benne egy olyan kis virág, ami ugyanaz, mint a csokorban, így még nagyobb lesz az összhang.

A csokrot szokták-e helyettesíteni mással? Ha igen mivel ?

Menyasszonyi csokrot tőlünk mindig kértek, nem igazán jellemző, hogy mással helyettesítenék. Olyanra van éppen most példa, hogy a menyasszony csokornak csak egy-két száll virágot szeretne és a hajába akar fonatni egy nagyobb koszorút vagy egy csatot szeretne teli virággal.

Milyen szempontokat vesztek figyelembe a menyasszonyi csokor elkészítésekor ?

A menyasszony magasságát, stílusát,dekorációt, a ruha vonalát, fazonját, időjárási körülményeket , azt hogy mennyit fog aznap a csokorral "futkározni" és persze a virág szezonját is, bár ma már  szerencsére többségében minden virág beszerezhető.

Milyen érdekesség kapcsolódik még a virágokhoz ezen a Nagy Napon ?

A dobócsokor is nagyon fontos szokott lenni. Ezt is mindig kérnek a főcsokor mellé. Lényegében ugyanúgy néz ki, mint a menyasszonyi, de ma a legkedveltebb  a három irányba  eső csokor,  így egy kis meglepetést okozva a dobócsokrot elkapó  lányoknak. :)

Lehet-e már tudni, sejteni valamit a 2017-es trendekről?

Erre kicsit nehéz most, így a nyár közepén válaszolni. Általában télen szokott markánsan meghatározódni a jövő nyári trend a virágcsokrokat illetően. Elöljáróban annyit azonban elárulhatunk, a külföldi trendeket figyelembe véve, melyeket mi is követünk, hogy megjelennek a geometrikus formák.  Mind az asztali díszekben, mind pedig az esküvő helyszínének dekorációjaként. A csokrokat illetően pedig maradnak a nagy csokrok, de rengeteg kis virággal lesznek megtömve!

 

white_bird_decor.png

 

 

 

 

 

Formák és a fátylak!

fatyol_inspiracio.jpg

 Az ember igyekszik a tökéletesség elérésére. Legyen szó ruháról, sminkről, frizuráról és még sorolhatnák.

Miért lenne ez másképp pont az esküvő napján? 

Ha már korábban a fátylak típusáról írtunk, nézzük meg, hogy a különböző fátylak mennyiben segítenek minket hozzá ahhoz a tökéletességhez, amire áhítozunk. 

Lévén, hogy a fátyol a fejünk éke, így sokban hozzájárul arcunk optikai formázásához! Mielőtt ebbe belemennénk, nézzük meg, hogy milyen főbb arcformákat különböztetünk meg egymástól. 

arcformak2.jpg

 

Szív alakú arc: keskeny áll, széles homlok ennek a formának a jellemzője. Ugyanúgy, mint a fordított háromszögnél (fotón triangle kifejezéssel). Nekik az állkapocsnál kiszélesedő megoldás való. Mivel a legtöbb fátyol túlságosan kerek lenne számukra, így a legelőnyösebb a tarkódísz ill. a kontyba tűzött fátyol, ami nyaknál kezd szélesedni! Haj tekintetében az alacsony kontyot vagy pedig egy magasított bob javasolt. 

heartfaceveil.jpg

Hosszúkás arc: hosszú és keskeny arcforma. Mindezt egy kis bőséggel tudjuk ellensúlyozni. Keress extra bőségű fátylat, széles diadémmal, koszorúval vagy konty koronával. 

Ovális arc: ez a forma az ideális forma. Bármilyen fátyol jól áll hozzá!

ovalfaceveil.jpg

Szögletes arcforma: egyforma széles a homloktól az állig bezárólag. Az állkapocs erős és "kockás". Itt mindenképp a lágyításra kell törekedni, amit az arcot körbevevő fátyollal érhetünk el igazán! Mindenképp a hosszabb fátyol az előnyösebb! A rövid fazonokat, ha teheti inkább kerülje!!! 

squarefaceveil.jpg

Kerek arcforma: ehhez a formához olyan fátyol áll jól, amelyik oldalt az arcba "hullik", ezzel ugyanis keskenyíthetjük azt. Ami a hosszúságot illeti legalább a vállig érő fátyol javasolt vagy a fejtetőn megemelt fazonú, így nyújtva optikailag ezen a formán. Legjobb, ha a hajadat kibontva hagyod vagy egy arcot keretező bob fazon is jól mutat. 

roundfaceveil.jpg

 

Formák 2! 

A fátyol kiválasztásánál fontos szempont még a testalkat típusunk is. Általánosságban elmondható, hogy a magasabbaknak a hosszabb az alacsonyabbaknak a rövidebb fátyol áll jól.
A magasak bátran viselhetnek hangsúlyosabb fátylakat. De azért óvatosan, ügyeljünk hogy ne legyen túl sok mert azzal optikailag nagyítani fogunk!
Ha kis termetű a menyasszony, akkor keskenyebb fátyol áll neki jól, ami függőleges vonalat mutat, igy optikailag magasabbnak tűnik. Még egy jó tanács az alacsonyabb termetűeknek: a fátylat ne tűzze fejtetőre, mert össze fogja optikailag "nyomni". 
Ha derekad vastagabb akkor nem ajánlatos a nagyon bő, pont derékig érő fátyol. Előnyösebb a több rétegű fátyol, amely hátul különböző hosszúságokban omlik le, és így lágyabb hatást kelt.
Képek forrása: pinterest!

Bridal Mirage - beszélgetésünk Gajdácsné Gombos Erikával!

bridal_mirage.png

 

13308507_798769966890646_983240242711091734_o.jpg Szeretnénk bemutatni Nektek Gajdácsné Gombos Erikát, a Bridal Mirage "lelkét", akitől sok segítséget kaptunk fátylas cikkünkhöz. Vele készítettünk egy mini interjút. Fogadjátok szeretettel!

 

 

 

Mióta foglalkozol esküvői kiegészítőkkel?

Több mint 6 éve foglalkozom hivatás szerűen esküvői kiegészítőkkel. Kezdetben menyasszonyi fátylakat, gyűrűpárnákat, majd a divat változásával kezdtem el fej-, hajdíszekkel és menyasszonyi övekkel is foglalkozni.

  Ma ez egy külön szakma, tanulható valahol? Hogy lesz valakiből fátyolkészítő?

 Vannak olyan dolgok, amit sehol nem tanítanak és csak a készítő szorgalmán múlik a  szakmai felkészültsége. Ez nem kevés időt és energiát jelent, hiszen a divat időről időre meglep minket valami újdonsággal, valami különlegességgel és nekem az a feladatom, hogy tartsam vele a lépést illetve adjak valami mást, valami újdonságot azoknak a menyasszonyoknak, akik nem szeretik a hétköznapi megoldásokat!

 Mi úgy látjuk a nemzetközi trendeket figyelve, hogy a fátyol egyre inkább háttérbe szorul. Te hogy látod ezt?

 Hát egy kreatív fotózásnál készülnek fátylas és fátyol nélküli képek is. Nem tapasztalom azt, hogy a fátyol háttérbe szorul. A menyasszonyok addig idegenkednek a fátyoltól, amíg fel nem próbálják. Ha a menyasszonyra egy olyan kiegészítőt adnak, amire csupán a kedvező ár a jellemző, akkor soha nem fog beleszeretni. Mint mindenben itt is fontos a minőség, a tökéletes szabásvonal, az összhang és akkor garantált a siker.

 Sokszor látjuk, hogy a divatházak a ruhabemutatóin vonuló modellek nem használnak hangsúlyos, látványos kiegészítőket azért, mert egy ruhában rengeteg lehetőség van! Egyetlen ruha nem határozza meg a menyasszony stílusát. A ruhához felhasznált kiegészítők a smink és a frizura összhatása fogja megmutatni a menyasszony igazi stílusát. Nem véletlen a mondás hogy az ördög a részletekben bújik meg!

A mennyire nehéz tartani a tempót a külföldi trendekkel?

 Sajnos nagyon nehezen jutnak el a ma oly divatos alapanyagok kicsiny hazánkba ezért, sokszor kénytelen vagyok külföldről rendelni tüllt, csipkéket és egyéb alapanyagokat, hiszen a magyar menyasszony is csinos és trendi akar lenni! Miért ne adnám meg neki ezt a lehetőséget!

20140619-164756-ps-vari-denes-foto.jpg Magyarországon, hogy alakul a tendencia a fátylakkal kapcsolatban?

 Most kezdünk elköszönni a vintage hangulattól és ismerkedünk a rusztikus esküvőkkel, ami kiegészítőkben is nagy változást jelent. A nagyanyáink által használt Júlia fátyol háttérbe szorult és felváltotta a romantikus, minimalista körfátyol, amit egyre többen koszorúval vagy egy apró finom hajdísszel ékesítenek a nagy napon. Természetesen a hagyományos kiegészítők a mai napig igen közkedveltek és miért ne lenne az, hiszen a világsztárok is imádják őket

 Milyen buktatói vannak egy online rendelt fátyol esetében? 

 A fátyolminősége az ami nem látszódik a fotókon. Nem jön át a képen, hogy az anyag finom puha vagy szúr és kényelmetlen. A jellemző az ha az alapanyag minőségén spórolnak akkor a mennyiségen is. Rengeteg olyan hosszú fátyol van amihez nem használják a megfelelő szélességet, ezáltal a fátyol kinézete olyan mintha egy kis csíkot húzna maga után a menyasszony. Általában a fátylat díszítő csipkék, gyöngyök, kristályok azok, amik árulkodóak lehetnek még egy avatott szem számára. De a referenciáknak sosincs párja.

  Mi a folyamata egy egyedi rendelésnek? Mennyi idő alatt készül el egy-egy kiegészítő?

 Az első lépés, hogy megbeszéljük a fátyol színét és a ruha kinézetét. Ilyenkor az a legjobb, ha ruhapróbás képet kapok, és az alapján kezdődik el a tervezés.  Általában ekkor már sikerül ráérezni a menyasszony stílusára, és céltudatosan ajánlani neki pár lehetőséget, amit tudom hogy tetszene neki. A részletek tisztázása után elkészül a hivatalos árajánlat és a megrendelést követő 4-6  héten belül elkészül a kiegészítő. Persze ha az igények nagyon különlegesek, számolni kell arra, hogy a külföldről megrendelt alapanyag hetek múltával fog csak beérkezni, ezért érdemes a kiegészítőket a ruha kibérlését, vagy megvásárlását követően átgondolni,  megrendelni. Így lesz nyugodt a készülődés időszaka is.

20140619-150630-ps-vari-denes-foto.jpg

Volt e valamilyen különleges megrendelésed, amire szívesen emlékszel!

 Az elmúlt pár év alatt rengeteg menyasszonnyal találkoztam, leveleztem és volt, hogy képeslappal köszönték meg a munkámat. Sok olyan menyasszonyom van akikkel a nagy nap után is tartom a kapcsolatot, nézem ahogy kerekednek, majd a karjukban tartják a gyermeküket és minden évben boldogan emlékeznek vissza arra a napra aminek én is részese lehettem.

 Hol találkozhatnak veled személyesen a menyasszonyok!  Vagy csak online kereshetnek?

 Évekig nem volt lehetőségem jobban bemutatkozni, de most egy kicsit felgyorsult az élet körülöttem. Nemrég nyitottam meg az én kis látvány műhelyemet Szeged szívéhez közel és egyre többet járok fel budapesti partneremhez, aki helyet ad nekem és azoknak a menyasszonyoknak, akiknek fontos a személyes találkozó. Ezeknél a találkozóknál lehetőséget biztosítok a menyasszonyoknak a próbára, és a személyes konzultációra, sokak nagy örömére. Természetesen az online egyeztetés és rendelés továbbra is működik, ami hatalmas segítség külföldi menyasszonyoknak és azoknak, akiknek idő kell, hogy átgondolják a lehetőségeiket és azt, hogy mit is szeretnének a nagy napon!

 Köszönjük Erika, hogy időt és energiát szántál ránk! Kívánunk sok sikert a továbbiakban is!

Kedves menyasszonyok! Aki kedvet kapott a fátyolhoz, de még nem találta meg az igazit, keresse bátran Erikát! Megtaláljátok őt itt és itt is! :-D

Sejtetés mesterfokon! Avagy mindent a fátylakról!

boritokepfatyol1.jpg

 Régen az esküvői fátyol a tisztaság, az ártatlanság szimbóluma volt és a ruhával együtt anyáról leányra szállt. Kézzel vert csipkéből készültek és szerencsehozónak tartották. A babona szerint ugyanis szerencsét hoz, ha a menyasszony egy korábban már viselt fátylat vesz fel az esküvője napján. Főleg akkor nagy a szerencse, ha az előző tulajdonosa boldog házasságban élt vagy él. 

 Ugyan a mai trendek egyre kevesebb jelentőséget tulajdonítanak a fátyolnak,sőt, szinte már teljesen el is hagyják, mi azért úgy gondoltuk bemutatjuk őket Nektek! Hátha valaki fittyet hányva a trendekre, a régi szokásoknak megfelelően szeretne ragaszkodni ehhez a csodálatos kiegészítőhöz. Csokorba szedtünk pár típust, melyekről nem árt tudni egyet s mást. 

A fátylakat csoportosítjuk egyrészt a fátylak hossza szerint. Ebben a táblázatban látjátok, hogy melyik elnevezés milyen hosszt takar. 

fatylak_hosszuk_szerint.jpg

 

 
szemet_takaro_fatyol_szines_4.jpgMadárkalitka fátyol:  ugyan a fenti grafikonról hiányzik (nem értjük, hogy miért), de ez a létező legrövidebb fátyol fajta. Ez a típus főleg nagyobb hálós változatában mutat. Általában csak az orrig ér. Szűk fazonú, inkább rövidebb ruhához ajánljuk . Előfordul hogy kalappal párosítják vagy egyéb kiegészítőkkel, díszített csattal is rögzíthető. Igazi vintage hatású fátyol. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arcpirito_fatyol.jpgPironkodó fátyol:   sok helyen lehet olvasni erről a fajtáról, azonban, mivel vállig ér, egy kalap alá vehető a vállig érő fátyollal. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vallig_ero_fatyol2.jpgVállig érő fátyol: nevéből eredően ez a típus a vállig ér. Nem túl népszerű fajta, ugyanakkor nagyszerű választás lehet annak, aki a ruhája részleteire szeretné a figyelmet felhívni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

konyekig_ero_fatyol.jpgKönyékig érő fátyol:  lágy, csinos fajtája a fátylaknak. Tökéletes választás a báli ruha fazonhoz. Ez a típus pontosan ott végződik, ahol a ruha szoknyarésze kezdődik. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ujjhegyig_ero_fatyol_szines_2.jpgUjjhegyig érő fátyol: lehet több rétegű is.Közkedvelt a dekoratív szegéllyel ellátott fajtája, azonban a kevésbé díszes,vagy teljesen sima változat is csodálatos, romantikus hatást tud kölcsönözni viselőjének. Hossza miatt sokféle ruhához felvehető. Alacsony menyasszonyok ne ezt a fátylat válasszák, ugyanis még jobban alacsonyítani fogja őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

waltzer_fatyol.jpgBalerina fátyol: más oldalakon szerepel még waltzer fátyol  néven. Elegáns fátyol, melynek hosszúsága általában lábközépig ér, így még vígan lehet benne táncba menni. Kérhető 1- 2- 3 rétegben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kapolna_fatyol.jpgKápolna fátyol: a földön enyhén elterülő fátyol fajta. Hosszú ujjú, azonban rövid uszályú ruhákhoz párosítva érhető el a legszebb hatás vele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

katedral_fatyolszines.jpgKatedrális fátyol: legdrámaibb hatást kölcsönző fátyol. Akár több méter hosszan is a menyasszony mögé nyúlhat. Legtöbbször hosszú, uszályos ruhákhoz választják. A hatás fokozása végett érdemes a fátyol végét kis koszorúslányok segítségével emelve fogni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fátylak hossza mellett, azok fazona is meghatározó. Az alábbiakban bemutatunk pár fátyol fazont: 

 

mantilla_fatyolszines.jpgMantilla fátyol: körülbelül könyékig érő, általában csipkéből készülő vagy csak a szélén csipkével díszített fátyol. Eredetileg spanyol hölgyek hordták formális ceremóniákon, a fejük és a válluk takarása végett. Ez a stílus főleg a hosszú és díszesebb ruhákhoz illik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kette_tepett_fatyol.jpgPuff fátyol: népszerűsége az '50-es '60-as évekre tehető. Ma inkább az extravagánsabb menyasszonyoknak javasoljuk! Az összefogott tüllnek vagy necc hálónak a fejpánthoz, hajfésű, hajdísz segítségével történő rögzítésekor adnak még nagyobb volument. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kette_tepett_fatyol_1.jpgKét rétegű fátyol: ez a fátyol fajta, ahogy a neve is mutatja, két darabból áll, melyek vagy arcpirító és könyékig érő típus kombinációjából vagy az ujjhegyig érő és a kápolna típus kombinációjából áll. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


vizeses_fatyol.jpgVízesés fátyol: 
 vagy más néven angyal szabású fátyol.  Ugyanis, ha a fátyol ujjhegyig érő, akkor vízesés hatású, ha azonban hossza eléri a 200-250 cm, akkor egy angyal szárnyaira hasonlít. Amennyiben valaki egy abroncs nélküli ruhához választaná, mely ruhának csípő vonalban van egy kis finom hullám, úgy rendkívül sexi hatást érhet el vele. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

juliat_cap_veil2.jpgJúlia fátyol:  jóllehet népszerűségét az 1920-as években élte ez a fazon, azonban életre a 16. században kelt.  Neve a híres shakespeari romantikus drámából, a Rómeó és Júliából származik. Az eredeti rajzokon ugyanis Júliát egy teljesen fejére simuló főkötőben ábrázolják. 1920-as népszerűsége óta pedig már számos híresség választotta ezt a fazont a Nagy Napján. Így például: Jacqueline Kennedy, Grace Kelly és hogy egy mai hírességet is említsünk: Kate Moss is ebben a varázslatos fátyolban tündökölt esküvője napján. 

 

 

 

 A következő részben pedig elmondjuk, hogy mire figyeljünk a fátyol kiválasztásánál! Addig is jó mazsolázást! ;-D 

 

Képek forrása pinterest!

Menyasszonyi ruhák felsőrész kialakítása - előnyeikkel és hátrányaikkal!

wedding-dress-necklines.jpg

Kép forrása: pinterest

 Az előző részben  a ruhafazonokkal foglalkoztunk, mely főként a ruha szabásáról, szoknyakialakításáról és persze annak előnyeiről és hátrányairól szólt. Ahogy azonban azt írtuk is, a ruha felsőrészének kialakítása sokat ronthat az összképen még egy olyan remekbe szabott ruhafazon esetében is, mint az A - vonal.
 Így most nem másra vállalkozunk, mint a menyasszonyi ruhák esetében leggyakrabban előforduló nyakkivágások bemutatására. Felhívva a figyelmet, azok előnyeire és hátrányaira. 

A fent látható képet a Pinterestről vettük, mely egy csokorba gyűjtötte a leggyakrabban előforduló, különböző megoldásokat. A táblázaton végighaladva vegyük sorra a lehetőségeket: 

sweetherat.jpgSweethart : ún. szív forma. Neve abból adódik, hogy kialakítása a szív alak felső részét formázza. Egy nagyon kedvelt, rendkívül nőies fazon, hisz nyújtja a nyakat és a felsőtestet. Mindemellett nagyon jól mutat, akár egy hosszú ujjú vagy akár egy pántos kialakítású ruhával. Létezik egy ún. fél szívforma, ami a klasszikus szív formától annyiban tér el, hogy a középső rész kevésbé mélyen  ível lefelé. Ezáltal a konzervatívabb hölgyek is bátran választhatják! Azoknak, akiket kicsi mellekkel áldott meg a természet, kevésbé javasoljuk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

straightacross.jpgStraigeht across:  az egyenes szabásvonal. Főként azokon mutat jól, akiknek szélesebb válluk van. Kihangsúlyozva annak szépségét. De itt óvakodni kell a túlzásoktól. Akinek kifejezetten "sportoló" háta van, inkább kerülje. Ugyanakkor keskeny vállnál is kifejezetten előnytelen, hisz felhívja a figyelmet, annak keskeny mivoltára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

square.jpgSquare: ez az ún. négyzetes kialakítás. Mint, ahogy a neve is mutatja, formája egy négyzet alsó részének vonalát követi. Leggyakrabban pántos valamint hosszú ujjú ruháknál találkozhatunk vele. Kivágása lehet mélyebb és szélesebb - többet mutatva a vállból, dekoltázsból- ill. alacsonyabb, ami pedig sokkal modernebb hatású. Ez egy elég karakteres fazon, karakteres aráknak! Erős mellűek véleményünk szerint kerüljék, mert könnyen válhatnak "kantáros nadrágos tehenészlányokká" benne! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vneckline.jpgV- neck: a V kivágás. Neve pontosan leírja ezt a fazont: a nyak V formában, mélyen lefelé ível, ezáltal is optikailag karcsúsít és a szív formához hasonlóan nyújtja a felsőtestet és a nyakat. Különösen jól mutat hosszú ujjú ruháknál. Mindenkinek előnyösen áll. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

one_shoulder.jpgOne shoulder: a ruha egy pántos, mely pánt keresztbe ível a dekoltázson. Ez a modern, asszimetrikus nyakkialakítás eltereli a figyelmet kisebb hibákról, ugyanakkor tökéletesen hangsúlyozza a vállakat, a kulcscsontot és a felkart. Hátránya ugyanaz, mint az előnye: erőteljesebb karral rendelkezőknek kevésbé ajánlott. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

scoop.jpgScoop: U alakú fazon. Előnye, hogy a legtöbb menyasszonynak jól áll, mivel a U forma mélységének alakításával az adott alkatra formázható. Azonban erőteljesebb felsőtesttel rendelkezők kerüljék ezt a fazont, mert erősít, gömbölyít! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

queen_anne_neckline.jpgQueen Anne: fejedelmi megjelenést kölcsönöz viselőjének, ahol a ruha hátsórésze magasan végződik, míg elől mélyebb kivágású, leggyakrabban U vagy V alakú. Előnye, hogy a váll- mellkas találkozásának lefedettsége a figyelmet egy esetleges erőteljesebb felsőtestről eltereli és a figyelmet sokkal inkább a mellkasra ill. az optikailag megnyújtott nyakra vonzza. Erőteljesebb mellel rendelkező aráknak óvatosan kell bánni ezzel a fazonnal, mert mintegy kirakatba teszi a dús kebleket vele. 

 

 

 

 

 

 

 

high_neck.jpgHigh neck: magas nyak. Egy hosszú nyakú aránál rendkívül előnyös fazon, megjelenését rendkívül moderné, különlegessé teszi. Ellenben, akinek rövid a nyaka, annak ez a fazon a nyakát optikailag tovább kicsinyíti, összenyomja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

halter_neckline.jpgHalter: nyakba megkötős vagy nyakba akasztós fazon.  Azoknak a menyasszonyoknak ideális, akik szeretnék hangsúlyozni vállukat és hátukat. Alacsony dekoltázsúaknak szigorúan tilos, mert a ruha két oldaláról induló pánt, az egyébként sem magas dekoltázst tovább "tizedeli", ezáltal ruhafogas kinézetet kölcsönözve viselőjének. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ejtett_vall.jpgOff the shoulder:  ún.  ejtett vállú modell. A vállak szabadon hagyásával, a kulcscsont, nyak kiemelésével rendkívül romantikus hangulatú. Előnye is abból fakad, hogy a tekintetet a vállról, a karról a dekoltázsra, nyakra tereli. Itt is azonban óvatosnak kell lenni, mert ez a fazon szélesíti a hátat és a vállakat! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

csonak.jpgBateau: ez az ún. csónak nyak. A válltól vállig, a kulcscsont ívét követő fazon. Széles mellkassal rendelkezőknek kifejezetten előnytelen, hisz optikailag azt tovább nagyítja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

illusion.jpgIllusion: az utóbbi évek legkedveltebb fazonja. Átlátszó (főként tüll ) anyagból készül a ruha ujja ill. a mellkast fedő rész, nyakhoz közel végződve. Szinte mindenkinek előnyösen áll. A vaskosabb karral rendelkezők, ha tehetik inkább kerüljék. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talán így elsőre hirtelen soknak tűnhet ez a sokféle megoldás, akár a ruha fazonát, akár a felsőrész kialakítását nézzük. De ne essünk kétségbe! Egy szempontot tartsunk mindig szem előtt és akkor olyan nagy baj nem történhet, ez pedig nem más: optikailag törekedjünk a "homokóra" alkat elérésére!

 

 

Képek forrása: pinterest

Esküvői csomagjainkról!

13231272_1007433685992862_1355255603_n.jpg

Kép forrása: pinterest

 

Elkészültek csomag ajánlataink, amelyekkel mi szeretnénk segíteni a házasulandókat a Nagy Napon, hogy némi terhet levegyünk a vállukról. Mindenki saját szájíze szerint szemezgethet! :-D 

1. Editorial Csomag

editorial.jpgHogy miről is szól ez a csomag és kiknek ajánljuk? 

Elsősorban azoknak, akik tanácstalanok! Tanácstalanok, hogy alkatukhoz és a megálmodott esküvő stílusához milyen ruha illik. Tanácstalanok mind a hajban, mind a sminkben, ami a választott ruhát megkoronázza.

De ajánljuk azoknak is, akik csak kíváncsiak arra, hogy egy sminkes és egy stylist karöltve milyen menyasszonyra formálná őket. 

Az aprólékos előkészületeket pedig egy fotózás keretében örökítjük meg!

Aktuális árainkról érdeklődni privát üzenetben tudsz az thebrideinfo@gmail.com címen! 

2. A Nagy Nap csomag

nagy_nap_csomag.jpgMindannyian tudjuk, hogy egy esküvőre való felkészülés rendkívül erőt próbáló feladat! Ebben szeretnénk segítséget nyújtani ezzel a csomagunkkal. 

Stylistunk segítségével, alkatodnak megfelelő, és az általad megálmodott stílusban ruhát választotok, majd egy közösen egyeztetett időpontban, egy próba alkalmával, elkészítjük a hozzá illő próba hajat és próba sminket! Így egy teljes összképet láthatsz magadról. 
Az esküvő napján pedig a lányos háznál elkészítjük a korábban megbeszélteket! És hogy tovább enyhítsünk a terheken, a ruhát is mi visszük a szalonból, hogy Neked azzal már ne kelljen foglalkozni. 

Aktuális árainkról érdeklődni privát üzenetben tudsz az thebrideinfo@gmail.com címen! 

3. Extra csomagok

extra.jpg

3.1 Örömanya

 Mindannyian ismerjük a "Nincs egy göncöm sem!" érzést. Amikor nem tudjuk vagy csak nagyon nehezen, hogy mit is vegyünk fel erre a jeles alkalomra örömanyaként. A ruhához milyen kiegészítők lennének előnyösek és még sorolhatnánk. Ehhez nyújt segítséget Örömanyáknak szóló csomagunk, melyet bátran ajánlunk mindenkinek, aki egy ilyen jeles eseményen igazán stílusosan szeretne megjelenni. 

3.2 Vőlegény

Vőlegények is ma már egyre több időt szentelnek a megjelenésre. Nem csoda! A mai világban már rengeteg lehetőség van, hogy kifejezhessük önmagunkat. Stylistunk segít eligazodni ebben az útvesztőben, hogy időt és energiát spóroljon meg Neked és egyúttal egy olyan külsőt varázsoljon számodra, melyben azon túl, hogy jól érzed magad, pároddal tökéletes harmóniában léphetsz oltár elé e jeles napon. 

 

3.3 Koszorúslány

Rengeteg szín, rengeteg fazon és rengeteg koszorúslány! De vajon, hogy lehetne elérni azt, hogy a ruhában mindenki jól érezze magát? Ha tanácstalanok vagytok, nem tudtok dűlőre jutni a hogyan tovább-ban, keressetek, mi segítünk! 

 

4. Online tanácsadás

online_tanacsadas.jpg

Online tanácsadás, ahogy mi csináljuk: 

- egy kérdőív segítségével képet kapunk rólad, elképzeléseidről, a tervezett esküvőről, annak stílusáról

- a visszaküldött kérdőív alapján javaslatot teszünk :

  • ruhára: figyelembe véve az alkati adottságaidat, az esküvő stílusát, hangulatát
  • kiegészítőre: cipő, ékszer stb. 
  • sminkre: mely az arcod adottságainak (arcforma, szemszín stb.) figyelembevételével ill. az adott stílushoz igazítva készül
  • hajra

- az ajánlás tartalmaz még egy ajándék esküvő tervezőt, melyben igyekeztünk minden lényeges elemre kitérni, hogy a szervezés a lehető leggördülékenyebben menjen! 

 

 

Aktuális árainkról érdeklődni privát üzenetben tudsz az thebrideinfo@gmail.com címen! 

A Nagy Nap csomag!

A Nagy Nap csomag!

Mindannyian tudjuk, hogy egy esküvőre való felkészülés rendkívül erőt próbáló feladat! Ebben szeretnénk segítséget nyújtani ezzel a csomagunkkal. 

Stylistunk segítségével, alkatodnak megfelelő, és az általad megálmodott stílusban ruhát választotok, majd egy közösen egyeztetett időpontban, egy próba alkalmával, elkészítjük a hozzá illő próba hajat és próba sminket! Így egy teljes összképet láthatsz magadról. 
Az esküvő napján pedig a lányos háznál elkészítjük a korábban megbeszélteket! És hogy tovább enyhítsünk a terheken, a ruhát is mi visszük a szalonból, hogy Neked azzal már ne kelljen foglalkozni. 

 

 

Aktuális árainkról érdeklődni privát üzenetben tudsz az thebrideinfo@gmail.com címen! 

 

 

Editorial csomag

Hogy miről is szól ez a csomag és kiknek ajánljuk? 

Elsősorban azoknak, akik tanácstalanok! Tanácstalanok, hogy alkatukhoz és a megálmodott esküvő stílusához milyen ruha illik. Tanácstalanok mind a hajban, mind a sminkben, ami a választott ruhát megkoronázza.

De ajánljuk azoknak is, akik csak kíváncsiak arra, hogy egy sminkes és egy stylist karöltve milyen menyasszonyra formálná őket. 

Az aprólékos előkészületeket pedig egy fotózás keretében örökítjük meg!

 

 

Aktuális árainkról érdeklődni privát üzenetben tudsz az thebrideinfo@gmail.com címen! 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu