The Bride - Esküvői trendek

Hogy a készülődés is valóban "mesebeli" legyen! Avagy így dolgozunk mi! :-D

2017. február 07. - The Bride

igy_dolgozunk_mi6.jpg

 Sokan kérdeztétek, hogy hogyan is működünk, hogy történik nálunk egy ilyen esküvői készülődés!
Gondoltuk közkinccsé tesszük. Nevezhetnénk akár GYIK-nek is. :-D

Ha elhatároztad magad, hogy velünk karöltve szeretnél nekikezdeni az esküvői készülődésnek, úgy a következő események várnak rád:
kavezos2.jpg

 

1) Egy személyes találkozó keretében megismerkedünk egymással és egy csésze kávé / tea mellet átbeszéljük az elképzeléseidet: milyen stílusú esküvőt szeretnél, milyen színvilágban gondolkodsz  stb. 

Mi azért preferáljuk a személyes találkozót, mert úgy sokkal könnyebb egymásra hangolódni és a következő találkozók alkalmával is már minden sokkal gördülékenyebben tud menni. Azonban tisztában vagyunk azzal is, hogy vannak, akik nehezen tudják ezt megoldani, így igyekszünk az ő életvitelükhöz is alkalmazkodni. Számukra lehetőség van online kérdőív formában is meglépni ezt az első, meghatározó lépést

Ugyanis ez az első találkozás adja a támpontokat a további munkákhoz. 

moodsketch3.jpg2) És már el is érkeztünk a második állomáshoz, ahol is az első találkozó információi alapján készülnek el a hangulatlapok (ruhára, hajra, sminkre vonatkozóan), melyek segítenek közelebb hozni egymás elképzeléseit, hogy a Nagy Napon valóban azt lásd a tükörben vissza, amit igazán szeretnél. 

 

 

 

 

 

 

 

ara-stylist3.jpg3) Az általad jóváhagyott hangulatlapot alapul véve stylistunkkal elindultok célzottan ruhát választani, mely a te alkati adottságaidat veszi figyelembe úgy, hogy a legelőnyösebb formádat mutassa és nem utolsó sorban maximálisan igazodik az általad meghatározott stílushoz. A stylist segítsége ilyenkor azért is jó, mert pontosan tudja, hogy mely üzletekbe érdemes betérni és melyekbe nem. Ezzel is lerövidítve a fölösleges körök számát!

(Lehetőség van a ruha mellett egyedi kiegészítők elkészítésére is! Legyen az, fejdísz, nyaklánc stb. Sőt, ha nem találsz olyan cipőt magadnak, amilyet igazán szerettél volna, úgy nem kell elkeseredned. Válassz egy számodra kényelmes teljesen natúr fehér cipőt és stylistunk az alkalomhoz illő, ízléses díszítéssel látja el!) 

 

 

ara_smink.jpg

 

 4) Ha már minden készen áll és már közeleg a nagy nap, úgy sort kerítünk a próbasminkre és próba hajra. 
Természetesen itt is arra törekszünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőled. 

Javaslat: bárhol is készítteted a frizurádat, sminkedet ügyelj arra, hogy a Nagy Nap előtt csupán pár héttel készíttesd el.
Hogy miért? Tegyük fel, hogy októberre, novemberre esik az esküvőd, de előtted van még az egész nyár (mivel te gondosan, jó előre tervezed az esküvődet). Nyáron a nap sokat változtat a bőrödön, a hajadon (mind színében, mind állapotában). Azt,hogy októberre / novemberre mennyire veszít fakultságából, mennyire regenerálódik, azt senki nem tudja előre megjósolni. De ugyanez igaz fordítva is. Télen hófehéren, sápadtan teljesen más színeket használunk sminkben is, ami tavasszal, nyáron akár kifejezetten furcsán is hathat. 

 

 

 

 

 

 

 

 5) és végül elérkezünk szépen lassan a Nagy Naphoz! Ilyenkor Neked már semmi dolgod nincs csak hogy relaxálj és pihenj! A többit ránk bízhatod!beauty_team_erkezes_hazhoz.jpg

A nagy napon az általad megadott címre megyünk, hogy a korábban megbeszélteket és lepróbáltakat elkészítsük. Stylistunk segít abban, hogy a legapróbb részlet is a helyére kerüljön és ne a családtagoknak kelljen segíteni az öltözködésben. Így nincs sietség, kapkodás, csak a gondtalan készülődés. 

Lehetőség van arra is, hogy a szalonból a ruhát mi hozzuk el, így neked nem kell azzal sem foglalkozni (*** előzetes megbeszélések és feltételek alapján!).

 

 

 

 Hát így néz ki velünk egy esküvői készülődés. A lehetőségek és variációk tárháza számtalan. Találd meg azt, ami számodra, a te életviteledhez, habitusodnak legmegfelelőbb, azért, hogy a segítő kéz akkor és oda érkezzen, ahova és amikor kell! Szép, örömteli készülődést Mindenkinek! 

 

2017. Top 14 menyasszonyi trend, melyek inspirálnak minket!

cim.jpg

 2017. A nagy változások éve! Legalábbis így jövendölték. Mindenki nagyon várta már, hogy végre elérkezzen. Ki ezért, ki azért. Bizonyára sokan ebben az évben mondják ki a boldogító igent! Nekik szeretnék kedveskedni ezzel a bejegyzéssel. Összegyűjtöttük ugyanis 2017 általunk leginkább kedvelt, legszerethetőbb trendjeit! 

Kezdjük is az elsővel!

1. OTK bridal boots:  A klasszikus és közkedvelt cipők mellett itt van az új esküvői cipő az OTK (Over The Knee: térd fölötti) menyasszonyi csizma. Párosítsd egy egyaránt sikkes rövid menyasszonyi ruhával az összhatás biztosan különleges és figyelemfelkeltő lesz.

otk_bridal_boots_2017.jpg

2. Bow: Masnik mindenhol! Bármilyen: csomózott, hajtogatott, csatolt, kicsi, nagy. Bárhol: csukón, fátylon, ruhán... és bármennyi mennyiségben. A masni jellegzetes kiegészítője lesz a menyasszonynak.

bows2017.jpg

3. Suit up: a kezeslábas és az öltöny már tavaly is nagy szerepet játszott. Az idei szezonban viszont már tömegesen jelennek meg az öltönyök különböző variációi ,hogy mindenki megtalálja a stílusához illőt. 

suitup2017.jpg

4. Extra froth: a drámai menyasszony után jöhetnek az extra habos romantikus „labda szoknyák”. Ez a stílus nagyon mutatós vizuális téren: kézzel vágott, kopott organza; rakott tüll; lószőrrel díszített selyem és a rétegezett formák mind figyelemfelkeltővé és különlegessé teszik a ruhát. A szoknya, ami  A – vonalban szélesedik mikro rétegű, lágy, súlytalan elmekből áll össze.  Legyen szó egy klasszikus báli ruháról vagy egy sima öltönyről a tervezők odafigyeltek a textúrákra, hogy az minél különlegesebb hatást adjon a menyasszonynak.

extrafroth2017.jpg

5. Bell sleevesezúttal a tervezők egy bohém hangulatot adtak hozzá a már meglévő romantikus megjelenéshez. A mandzsetta hossza takarja az egész kezet éppen csak az ujjvégek látszódnak ki . Ezt rakott tüll, strukturált csipke és shiffon anyagokkal oldották meg. 

bell_sleves_2017.jpg

6. Garden party: a virágok nem idegenek a menyasszonyok világában, de ebben a szezonban sokkal merészebb virágok lesznek a jellemzők: finom pasztell hímzések, applikálások, gyöngyök és nyomatok valamint 3D virágok formájában. Ez a „look” fiatal , friss és energikus hatást ad a menyasszonynak. A ruha nem feltétlenül igényel fátylat sem virágos kiegészítőt a hajba, kivéve ha ezeken a részeken is szeretnél virágba borulni. Ez a könnyed megjelenés megfelelő egy romantikus- , egy tengerparti - , egy luxus -, valamint egy elegáns menyasszony számára is.

garden_party_2017.jpg

7. Royal treatment: a britt monarchia és az angol arisztokrácia inspirálta ezt a stílust. A strukturált báli ruhák jellemzői: a  magas nyakvonal, fodros gallérok, luxus anyagok és a  gazdag hímzések.

royal_treatment_2017.jpg

8. Pop your collar: a férfi ing szolgált inspirációként ehhez a stílushoz. Strukturált, de közben mégis laza megjelenést ad. Nem nehéz beismerni, hogy ha valaki felvesz egy elegáns öltönyt, ingruhát egy apró érdekesebb részlettel - mint például a mandarin gallér -  máris frissebb és kontrasztosabb lesz tőle, mint egy hagyományos szív nyakkivágással. 

pop_your_collar_2017.jpg

9. Connect the dots: ezt a stílust a fiatalosság és a modernség jellemzi. A pontok mindenhol megjelennek: ömlesztve, egymas mellett, grafikai módon, ismételve vagy szétszórva. Emiatt sokoldalú ez a stílus, hisz lehet pedáns, merész és tiszteletlen is.

connect_the_dots2017.jpg

10. Wonder women: itt a köpenyen van a hangsúly. Legyen az csipke, hímzett, gyöngyös. Drámai hangulatot ad és nincs szükség fátyolra, a köpeny pótolja azt!

wonderwoman2017.jpg

11. Rock stars : szexy részletek, mellények, bodyk, fűzők, éles kivágások, szoknyák, rengeteg réteg valamint csillagok és gyöngyök jellemzik ezt a stílust. Igazán bevállalós, trendi menyasszonyoknak ajánlom! Olyannak, aki tudja is viselni! 

rockstar2017.jpg

12. Mock necks: a chokerek és a garbók mindenhol jelen voltak a legújabb ready-to-wear kollekciókban, most megjelennek a menyasszonyi trendekben is. Hosszabb törzs, vékonyabb nyak és átfogó kifinomultság illúzióját kelti ez a viselet!  

mock_neck_1111.jpg

13. A la mod: ez a stílus a finom formákat képviseli. Twiggyre vagy  Audryra utalva. A finom formák mellett a miniszoknyák, gallérok, öltönyök és kosztümök dominálnak. Kifinomult és bájos hatást adnak a viselőjének.

a_la_mod.jpg

14. Young love: a kulcsszó „fiatalos”! A koncepció a fiatalság, szűziesség, ártatlanság és a tisztaság volt. A tervezők az angyali megjelenést a viktoriánus nyakkivágással, a hosszú szoknyákkal oldották meg, de ezek mellett fontos volt a nőiesség kifejezése is, amit fűzővel, merész sziluettekkel, finom anyagokkal és aplikálásokkal fejeztek ki.

young_love_1111.jpg

 

 

 

 

Élénk színű rúzst esküvőre??? - IGEEENNNN!

10702168_644110635704911_6288446188819452226_n.jpg

 Lejárt az idő a kifogások fölött! Itthon még nagyon ódzkodnak a menyasszonyok a rúzsok használatától. A legtöbb indok, amit hallani szoktam: 
- úgyis le fogom enni
- nem fogom tudni megigazítani
- mindenkit össze fogok kenni
- jajj a fátylamra vigyázni kell

 Se szeri, se száma azoknak a termékeknek, amik ma már lehetővé teszik, hogy egy nappal feltett rúzs még délután is mutasson az ajkunkon. Egy dologra kell nagyon ügyelni: az ápolt ajkakra (mert bizony egy erőteljes rúzs felhívja a kiszáradt, cserepes szájra a figyelmet). 
 Ápolásra sem jó mindenkinek minden.
carmex.jpg

Van, aki a carmexre esküszik. Fotózások alkalmával én is használom, hisz jól felpuhítja a bőrt és mire a szájhoz kerülök a festésnél már szépen lehet rajta dolgozni. DE szalicilsavat (is) tartalmaz, így hosszú távon szárítja a bőrt. Fontos események előtt (mint pl. egy esküvő) ettől függetlenül életmentő lehet! Van, akinek nem tetszik az illata, a kámfor tartalma!

 Ápolásra jók még az aloe verás ajakbalzsamok (én a foreveres termékeket szeretem). Vannak, akik a kókusz olajat használják! Kísérletezzetek, hogy mi az, ami nektek szimpatikus és beválik. Egy- egy termék összetevőiről és azok besorolásáról jól információkat kaphattok a Krémmnia oldalon. Ez ne legyen akadály! 

 Instagramon találtam meg egy külföldi sminkes lány (doniellecampopiano) videóját, melyben egy alapos előkészítés után készít magának "letörölhetetlen", csókálló ajkakat! Nézzétek: 


Mielőtt boszorkányságot kiálltanánk, nézzük meg mi történik a videón!


tartemaracuja.jpg1. első lépésben egy használaton kívüli, Müllerben is kapható spirál fej segítségével távolítja el az elhalt hámsejteket. A termék, amit használ a Tarte-nek a maracujás ajak radírja. A termékben maracuja olaj található, mely segíti az újrahidratálását. 

Itthon jelenleg nem kapható. Ultában 16USD- ért vesztegetik és 4,4 értékelést kapott a vásárlóktól. 

Helyette beszerezhető bármilyen itthoni ajakradír. Pl. a Lush ajakradírjai, mely után ajakbalzsam kötelező. 

 

 

too_faced_lip_injector.jpg

 2. lépésben egy too faced Lip Injection terméket tesz a szájára. Jómagam nem ismerem, de utánanéztem. Ha szabadon szeretném értelmezni, akkor a termék egy ajakfeltöltést ígér szike nélkül. Sok helyen olvasom, hogy első alkalommal iszonyatosan csípi a szájat. Cserébe egyenletes, telt ajkakat ígér. 

Helyette (ha muszáj, mert véleményem szerint elhagyható teljesen): tényleg csak alkalmanként a carmex beválhat. A kámfornak köszönhetően vérbőséget okoz, ezáltal picit megduzzasztja az ajkakat. 

 

 

miss_spa.png

3. lépés: ajak gél maszk (4 USD) . Funkciója szintén az ajkak hidratálása és az elhalt hámsejtek eltávolítása. Itthon üzletben nem kapható, de vaterán lehet nézelődni hasonló termék után.

Ha az ajkak hámlasztása és újrahidratálása megtörtént, úgy ez a lépés szintén kihagyható. 

 

 

 

 

 

lipsense1.jpg

 

4. lépés: a lényeg! A tartós folyékony rúzs. A termékleírás szerint 18 órás tartósságot ígér anélkül, hogy kiszárítaná az ajkakat.  Több, mint 70 színben kapható. 
Felvitele max. 3 rétegben tehető meg. Amint a folyékony rúzs megszáradt, úgy - ahogy a videón is látszik - következik a végső réteg, egy ajak hidratáló felvitele. Amíg a hidratáló felvitele nem történik meg, addig az ajkakat sem szabad összedörzsölni. Viszont, amint a hidratáló réteg a helyére került, úgy nem hogy nem szabad, hanem egyenesen kell összedörzsölni az ajkakat, hogy a hidratáló mindenhova eljusson. A termék 3-as kiszerelésben kapható, melynek tartalma: egy folyékony rúzs, egy hidratáló szérum és egy Oops remover nevezetű, színeltávolító szérum. 

Korábban már Magyarországon is volt valamelyik márkának hasonló terméke. Színezett szájfényre egy külön, áttetsző "fény", ami tartósított. Akkor kipróbáltam és nem hatott meg. Teljesen összehúzta a szájat rögtön miután feltette magának az ember. A videóban látható szépnek tűnik. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet élőben! Sajnos itthon üzletben nem kapható, csak az USA-ban. Ki tudja, idővel talán hozzánk is elér. Addig is én rendelek egyet belőle innen: Invisible Colored Kiss . Ha megérkeznek, beszámolok róluk! ;-D Akár összehasonlításban a MAC és NYX termékekkel is!

 Mindezek után viszont már csak egy kifogást tudok elfogadni: utálom magamon a rúzst. :-D


Csókos ajkakra fel! :-D

 

 

A szemöldök varázsa!

szemoldok_bride.jpg

Kép forrása: pinterest

 

 A szemöldök mindig is meghatározó volt minden korban, de talán mostanában kezdtünk el vele nagyon tudatosan foglalkozni. Sorra nyílnak az úgynevezett szemöldök szalonok, akik csak és kifejezetten a szemöldökkel foglalkoznak. 
 Azt be kell látni, hogy az ápolt megjelenés egyik pillére a tiszta, ápolt bőr. A másik viszont a rendezett szemöldök. Már csak ezzel a két, önmagukért megtett lépéssel, nagyon sokat javíthatunk megjelenésünkön. Mert lehet egy tökéletes sminkünk, ha a szemöldökünk nincs rendben, az rögtön feltűnik. Arról nem beszélve, hogy egy tökéletes smink mellett mindenki csak a rendezetlen vagy rossz szemöldökünkről fog beszélni, és a tökéletes smink fel sem fog tűnni.  
 Már korábban csináltattak a nők maguknak tartós tetoválást. Azért, hogy a szájuk mindig tökéletes legyen, a tusvonallal ne kelljen bajlódni reggelente, megjelentek a szemöldök tetoválások is (a szemöldök szalonok, Brow Bar-ok nem tetoválással foglalkoznak!). 
 Jómagam nem vagyok a tartós változtatások híve. Egyrészt azért, mert a trendek jönnek- mennek. Emlékezzünk vissza, amikor mindenki csíkba szedte / szedette a szemöldökét. Ezek a lányok (sokan ma már asszonyok) "sírnak", mert bizony, bizony a szemöldökük "elfáradt". Nem nő vissza. Van, akinek különböző házi fortéllyal (lásd. ricinusolaj, szemöldök növelő szérumok stb.)sikerült visszanyernie pár szálat, de a többségnek sajnos nem váltak/ válnak be a mások által egekig magasztalt módszerek.
  Most a természetesebb, dúsabb szemöldök a divat, de lehet két hét múlva újra a csík lesz. Míg egy csíkot vidáman kiegészítjük ceruzával, géllel stb., addig egy vaskos szemöldökkel túl sokat tenni nem lehet. 
 Másfelől rengeteg nagyon elrontott szemöldököt, szájat, tusvonalat látni "rohangálni" az utcán. Persze felzúghatunk, hogy miért nem választotta meg jól a szalont, ahova bejelentkezett. De valljuk be, hogy kivel nem fordult még elő, hogy egy nagyon kedves, megbízható ismerős ajánlására csináltatott meg valamit és bizony nem úgy sült el a dolog, ahogy képzelte. És egy ilyen esetben nem mindig lehet a korrigálást azonnal megcsinálni.
 Félreértés ne essék, senkit nem szeretnék lebeszélni egy ilyen változtatásról, de vegye fontolóra jól a dolgot és gondolja végig az előnyöket (mert az is van) és hátrányokat. 

  A szemöldökformázásra, a tetováláson és a szalonok által használt módszereken túl van egy másik jól bevált gyakorlat is.

Egy ősrégi gyeyebrow_razer.jpg
akorlat. Mégpedig a ceruza/ gél ill. ha valami nagyon "elfajzott" szemöldökről van szó, akkor a szemöldök borotva, amikkel otthon, nagyon egyszerűen magunk is el tudunk boldogulni. Természetesen mindkettőnél némi gyakorlás szükséges, de mindezek előnye, hogy egy esetleges hiba könnyen és viszonylag gyorsan orvosolható. Ellenérvként szokták hozni, hogy a borotva hatására erősödnek a szálak. Jelentem olvastam egy cikkben ill. magam is azt tapasztalom, hogy a szőrszálak nem erősödnek. Gyorsabban megjelennek ugyan mintha csipesszel vagy gyantázva szednénk, de a borotvával könnyűszerrel le lehet szedni az éppen csak kibújt szálakat is. Borotválás után, ha valaki visszaáll gyantára, csipeszre, úgy véleményem szerint azért érzi "fájdalmasnak" a kezelést, mert a bőr elszokott ettől a fajta "terheléstől". 

 A másik nagy kérdés a szemöldök tekintetében, annak formája. Rengeteg videót találni youtube-on, ahol fiatal lányok sorra ugyanazt a formát rajzolják fel maguknak. Korábban a kontúrozásnál már írtunk róla, hogy nem lehet ész nélkül, sablont követve kontúrozni, ugyanúgy szemöldököt sem lehet mások mintája alapján formázni. Ill. bocsánat: lehet, de nem biztos, hogy érdemes. Hisz egy szemöldökkel is rengeteget formázhatunk arcunkon. A magasra szökő szemöldök egyes arcformánál egy csodálkozó arckifejezést ölthet. Valljuk be, ki akar egész nap "csodálkozni"? Viszont egy keskeny arcon pusztán a helyes forma megválasztásával lehet optikailag szélesíteni, egy kereket nyújtani és még sorolhatnánk. A vastagsága, erőssége nyilván habitusunk szerint változó lehet. 

 Nem egyszerű kérdéskör a szemöldök, de úgy gondolom, hogy egy menyasszonynak legalább az esküvője napján legyen szép, rendezett a szemöldöke.
Mert legyen bár erős sminkünk vagy nagyon finom a szemöldökünk ott fog "őrködni" fölötte. 

eyebrowshapeforbride.jpg             Kép forrása: pinterest


 

Mi a jobb egy téli esküvőnél? Egy szilveszteri esküvő!

newyearsevepinterest.jpg

 Korábban már írtunk pár szóban a téli esküvők előnyeiről, hogy miért is olyan igéző egy télen tartott esküvő.

 A szerelem továbbra is töretlen az évszak iránt. Azonban, ha lehet még fokozni az élvezeteket - márpedig lehet -, akkor egy szilveszteri esküvő tovább növeli a Nagy Nap fényét. Hisz nincs is annál jobb dolog, mint barátokkal együtt átlépni az ó évből az új évbe egy olyan jeles alkalommal egybekötve, ami egyik legmeghatározóbb mérföldköve életünknek. 

 Télen megjelennek a színek mélységei, szilveszter éjszakáján pedig további csillogással múlhatjuk felül mindezt. Hisz mikor csilloghatnánk igazán, mint szilveszterkor ?!
  Ízlésünknek és habitusunknak megfelelően a csillogás e napon bárhol, bármilyen formában teljesen helyénvaló. 


Legyen szó meghívóról: 

 

 Dekorációról: 

 Vagy akár a menyasszony sminkjéről: 


  Hisz még a világhírű Pat McGrath is idén lepte meg a nagyközönséget szemkápráztató glittereivel és azok minél látványosabb és érdekesebb felhasználási lehetőségeivel. Kerüljön az szemre: 

 

Vagy akár szájra: 

 
A csillogás mellé pedig csempészhetünk némi rejtélyességet és humort. Legyen szó férfi kiegészítőről, vendégek öltözetéről vagy bármilyen apró részletről: 

 S mikor éjfélt üt az óra, mintegy "varázsütésre" megszólalnak a harangok, itt is, ott is feltűnnek a színes tüzijátékok az égbolton. Még, ha csak egy pillanatra is, olyan érzésünk támadhat, mintha az egész ország velünk ünnepelne, velünk örülne. 

newyearsevewedding7.jpg

 Durrannak a pezsgős üvegek, hogy Mindenki a mi egészségünkre és boldogságunkra koccintson, hogy egy fergeteges bulival tegyük felejthetetlenné azt a napot, amire majd mindenki úgy emlékszik vissza, hogy az év legeslegjobb bulija volt. 

15726403_1187715981297964_4698206702821330293_n.jpg

 

(képek forrása: pinterest) 

Online tanácsadás!

online_tanacsadas.jpg

    Mai világunkban egyre többen szentelnek időt saját dolgaik elkészítésére, megszervezésére.

  Nincs ez másképp az esküvőkkel sem. Van aki azért, mert jobban szereti maga felügyelni a dolgokat. Van aki azért, mert nem szeretne egy rendezvényszervezőre, egy stylistra stb. költeni. Van aki pedig azért, mert örömmel, boldogsággal tölti el, hogy mindent maga intézhet. 

     Nekik szeretnénk most segítséget nyújtani Online tanácsadásunkkal, melynek keretében, a megadott irányvonalak alapján személyre szabott ajánlást készítünk ruhára, sminkre, hajra vonatkozóan, hogy minden  a legtökéletesebb összhangban legyen!

     Miért is érdemes ezt a szolgáltatásunkat kérni? 

  • időt és energiát spórolhatsz meg: ajánlásod segítéségével magabiztosan tudsz választani, dönteni
  • biztosra mehetsz : a ruha, a smink, a frizura mind a Te előnyeidet fogja kiemelni, hangsúlyozni 
  • maximális összhang minden téren: ajánlásunkban a ruha, a smink, a frizura egymással és a tervezett esküvő stílusával összhangban fog kialakításra kerülni. 
  • többoldalú felhasználhatóság: ugyan az ajánlás főként az esküvőre koncentrál, de találsz benne olyan információt, amit a mindennapok során is kamatoztathatsz. 

 

  További információkat a Csomagjaink menüpont alatt találhatsz! Jó böngészést! ;-D 

 

 

  

 

 

Az arc formázása! Kell vagy nem?

 

             arcformazas.jpg                Kép forrása: pinterest

  Beauty vlogok, instagram fotók tucatjai, ezernyi tutorial. Mind, mind zúdítják ránk "A" technikát.

 Egyre nagyobb a megosztottság is a kérdésben. Van, aki szidja, feleslegesnek tartja és van, aki szereti és alkalmazza. 

 Olvastam egy magyar blogon, hogy a transzvesztiták emelték be a trendek közé. Mások Kim Kardishian nevével fémjelzik.

A valóságban azonban már az 30'-as években is formázták az arcot az akkori ideállnak megfelelően. A videót elnézve sokkal erősebb kritériumok szerint! 

 Kevin Aucoin amerikai sminkes, aki számos hollywoodi híresség sminkese volt, 99'-ben kiadott könyvében külön oldalt szentelt az arcformázás fortélyának (Kim Kardishian 2007-ben vált ismertté!)

 kevin_aucony_face_contouring.jpg                                                                                        Kép forrása: pinterest

 Nyilván vannak nagyon szélsőséges esetek, amikor valaki nagyon eltúlozza, nem jól választja meg a színeket , nem jól dolgozza el őket, nem veszi figyelembe saját arcának vonásait és automatikusan árnyékol egy adott minta alapján (legyen az Kim Kardishian vagy akár Kevin Aucony féle ábra) és ettől valami nagyon fura dolgot hoz létre. Mert nem árt azt is tudni, hogy ahogy kiemelhetünk és lágyabbá tehetünk egy arcot, úgy el is ronthatjuk és előnytelenebbé varázsolhatjuk azt! Nem áll mindenkinek ugyanaz jól! 

 Nem szabad összetéveszteni a színpadi kontúrozással sem, ahol egy új karakter kialakításában nagyon sokat számítanak a kiemelések, az árnyékolások. Ott teljesen más a cél!

Én úgy látom (és ez a saját véleményem!), hogy a hangsúly a mértéken van, mint minden másban is!

Ugyanis a megfelelő kontúrozás (az arc saját adottságainak figyelembevétele mellett) egy finom lágyságot ad az arcnak, ami egy nő esetében nagyon sokat számít. Pláne, ha egy kicsit szögletesebb, markánsabb arcformával áldotta meg a Sors! 

facecontouring2.png     Kép: youtube/ sephora

  De természetesen mindenkinek joga van máshogy gondolni! Így joguk van egyeseknek utálni és szidni a kontúrozást és joguk van másoknak túlzásokba esni. Ettől vagyunk különbözőek!

 Én mindenesetre menyasszonyok esetében javasolni szoktam, mert számomra egy esküvő, egy menyasszony mi másról szólna, mint a lágyságról, a finomságról?! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alábbi fotó: 

robertjonesbridal.jpg                   Kép forrása: pinterest

 

 

 

 

 

 

 

Csokrokról egy "csokrostól" - interjúnk a White Bird Decorral!

12022392_962848823760919_4357006219193693705_o.jpg

  Van, aki már hallott róluk és van, aki még nem. Mi pedig nemhogy csak hallottunk róluk, hanem már dolgoztunk is velük. Ők pedig nem mások, mint a White Bird Decor. Fiatalos lendület, frissesség, páratlan kreativitás. Ezek a jelzők jutnak nekünk róluk eszünkbe.

 Most egy kicsit az esküvői trendekről és természetesen az esküvői virágokról, csokrokról beszélgettünk velük! Fogadjátok szeretettel! 

Melyek a 2016-os menyasszonyi csokor trendek ?

Idén, az előző évhez képest a csokrok színeikben sokkal visszafogottabbak. Leszűkülnek  2-3 színre, amiben a zöld kapja a legnagyobb hangsúlyt,ezt kiegészítve fehérrel és valami meghökkentőbb virággal.  Viszont formailag nagyobbak, terebélyesebbek, lelógósak, már-már szinte kis bokor jellegűek.  Valamint hosszú szalagok is lógnak a csokrokból.

Típus szerint milyenek a menyasszonyi csokrok ?

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy akik minket kérnek fel csokraik elkészítésére, azok maximálisan megbíznak bennünk és teljes egészében a mi világunkat képviselik. 

Főként a következő típusokat szoktuk készíteni: 

Kör alakú - kicsi vagy nagy -, amik általában elegánsabbak, zöld nélküli sok-sok virágból álló  csokrok.

Hosszúkás csokrok, teli ezerféle zölddel, pár szál virággal, hosszú, szálló szalagokkal. 

Mezei típusú  csokor teli sok-sok színes  vadvirággal, bogyókkal, zölddel. A mezeiket mindig átkötik egy kis csipkével vagy zsákvászonnal, így még jobban visszaadja a természetes hatást. Ezeknél a csokroknál jellemző a koszorú is.

10492546_764475976931539_5192551712706981154_n.jpg

Vannak népszerűbb típusok ?

A kör alakú csokrokat még mindig sokan kérik, de azért ugyanannyian  szeretik a  nagyon természetes, "mezőről szedett" hatású csokrokat is. 

Volt már extrém kérés is felétek ?

Egyszer egy magyaros jellegű esküvőre kérte tőlünk a menyasszony, hogy a csokra is tükrözze a magyaros virtust, így a csokrába került pár piros erős paprika sok-sok tulipánnal. Elsőre furcsa gondolatnak tartottuk, de nagyon jó lett a vége :)

Általában milyen színek  dominánsak ?

A fehér szín mindenképpen jelen van az összes csokorban. A fehér mellé vagy a világos pasztell árnyalatokat kérik vagy pont ellenkezőleg, a legerősebb vad színeket. Sok esetben nem is kérnek  zöldet a csokrokba. Persze ez csak a kör alakúaknál lehetséges.  A zöld is átváltott az utóbbi időkben kissé ezüstös, világos árnyalatokba, mint pl. a nyuszifül, eukaliptusz egyes típusai.

Melyek a közkedvelt virágfajták a menyasszonyok körében?

Az úgymond nagyfejű, puha. nagyon érzékeny virágok, mint a Peonia, tubarózsa. Igazából ennek több éve nagyon nagy a divatja. Minden évben kérnek olyan csokrot, ami szinte csak ebből áll. A másik nagy kedvenc a színes kis boglárka, frézia, dália, de a szellőrózsa is most szinte mindenhol ott van  és persze a rezgő. Volt már olyan is, aki csak rezgőt és pár darab kis fehér virágot kért.

pm_kreativ-19.jpg

Van-e személyes kedvencetek ?

Szinte mindannyiunknak más a személyes kedvence. Valaki a teljesen vadvirágos, színes,  kusza  csokrokat szereti és van aki pedig a nagyon szépen megkomponált nagyfejű virágos csokrokat. A fő cél mindig az, hogy a csokor természetes legyen és hogy  a legjobban passzoljon a menyasszonyhoz és az ő világához.

Mit ajánlotok a menyasszonyoknak a választás alkalmával?

A csokrok általában mindig illeszkedjenek a menyasszony ruhájához  és  a dekoráció világához is. Fontosak a méretek, hiszen nem túl előnyös egy alacsony termetű lánynál, ha van egy óriási, lógó csokra, mivel  ő is eltűnik benne és a ruhája is. 

A kiegészítők is nagyon jól tudnak összhangban állni a csokorral. Volt már olyan, hogy a csokorban hangsúlyos virágok színei megjelentek a menyasszony cipőjén, így még jobban összeállt a kép! Mi szoktuk javasolni, hogy nyugodtan vállaljanak be egy kicsit merészebb vagy a megszokottól eltérő dolgokat is.

A lényeg mindig az, hogy a  menyasszony csokra teljesen passzoljon az ő egyéni világához, és maximálisan adja vissza, hogy neki milyen a stílusa. Így megmutatunk neki pár képet, hogy mik azok, amik esetleg hozzá közel állnak és megkérdezzük a kedvenc virágait, ha vannak olyanok. Ezt mi is a többszöri beszélgetések alatt ismerjük meg, igyekszünk megvalósítani az elképzeléseit  és lényegében megmutatni, hogy milyen ő a virágokon keresztül :)

A vőlegény kitűzőjét is érdemes hasonlóra készíteni, azaz jelenjen meg benne egy olyan kis virág, ami ugyanaz, mint a csokorban, így még nagyobb lesz az összhang.

A csokrot szokták-e helyettesíteni mással? Ha igen mivel ?

Menyasszonyi csokrot tőlünk mindig kértek, nem igazán jellemző, hogy mással helyettesítenék. Olyanra van éppen most példa, hogy a menyasszony csokornak csak egy-két száll virágot szeretne és a hajába akar fonatni egy nagyobb koszorút vagy egy csatot szeretne teli virággal.

Milyen szempontokat vesztek figyelembe a menyasszonyi csokor elkészítésekor ?

A menyasszony magasságát, stílusát,dekorációt, a ruha vonalát, fazonját, időjárási körülményeket , azt hogy mennyit fog aznap a csokorral "futkározni" és persze a virág szezonját is, bár ma már  szerencsére többségében minden virág beszerezhető.

Milyen érdekesség kapcsolódik még a virágokhoz ezen a Nagy Napon ?

A dobócsokor is nagyon fontos szokott lenni. Ezt is mindig kérnek a főcsokor mellé. Lényegében ugyanúgy néz ki, mint a menyasszonyi, de ma a legkedveltebb  a három irányba  eső csokor,  így egy kis meglepetést okozva a dobócsokrot elkapó  lányoknak. :)

Lehet-e már tudni, sejteni valamit a 2017-es trendekről?

Erre kicsit nehéz most, így a nyár közepén válaszolni. Általában télen szokott markánsan meghatározódni a jövő nyári trend a virágcsokrokat illetően. Elöljáróban annyit azonban elárulhatunk, a külföldi trendeket figyelembe véve, melyeket mi is követünk, hogy megjelennek a geometrikus formák.  Mind az asztali díszekben, mind pedig az esküvő helyszínének dekorációjaként. A csokrokat illetően pedig maradnak a nagy csokrok, de rengeteg kis virággal lesznek megtömve!

 

white_bird_decor.png

 

 

 

 

 

Formák és a fátylak!

fatyol_inspiracio.jpg

 Az ember igyekszik a tökéletesség elérésére. Legyen szó ruháról, sminkről, frizuráról és még sorolhatnák.

Miért lenne ez másképp pont az esküvő napján? 

Ha már korábban a fátylak típusáról írtunk, nézzük meg, hogy a különböző fátylak mennyiben segítenek minket hozzá ahhoz a tökéletességhez, amire áhítozunk. 

Lévén, hogy a fátyol a fejünk éke, így sokban hozzájárul arcunk optikai formázásához! Mielőtt ebbe belemennénk, nézzük meg, hogy milyen főbb arcformákat különböztetünk meg egymástól. 

arcformak2.jpg

 

Szív alakú arc: keskeny áll, széles homlok ennek a formának a jellemzője. Ugyanúgy, mint a fordított háromszögnél (fotón triangle kifejezéssel). Nekik az állkapocsnál kiszélesedő megoldás való. Mivel a legtöbb fátyol túlságosan kerek lenne számukra, így a legelőnyösebb a tarkódísz ill. a kontyba tűzött fátyol, ami nyaknál kezd szélesedni! Haj tekintetében az alacsony kontyot vagy pedig egy magasított bob javasolt. 

heartfaceveil.jpg

Hosszúkás arc: hosszú és keskeny arcforma. Mindezt egy kis bőséggel tudjuk ellensúlyozni. Keress extra bőségű fátylat, széles diadémmal, koszorúval vagy konty koronával. 

Ovális arc: ez a forma az ideális forma. Bármilyen fátyol jól áll hozzá!

ovalfaceveil.jpg

Szögletes arcforma: egyforma széles a homloktól az állig bezárólag. Az állkapocs erős és "kockás". Itt mindenképp a lágyításra kell törekedni, amit az arcot körbevevő fátyollal érhetünk el igazán! Mindenképp a hosszabb fátyol az előnyösebb! A rövid fazonokat, ha teheti inkább kerülje!!! 

squarefaceveil.jpg

Kerek arcforma: ehhez a formához olyan fátyol áll jól, amelyik oldalt az arcba "hullik", ezzel ugyanis keskenyíthetjük azt. Ami a hosszúságot illeti legalább a vállig érő fátyol javasolt vagy a fejtetőn megemelt fazonú, így nyújtva optikailag ezen a formán. Legjobb, ha a hajadat kibontva hagyod vagy egy arcot keretező bob fazon is jól mutat. 

roundfaceveil.jpg

 

Formák 2! 

A fátyol kiválasztásánál fontos szempont még a testalkat típusunk is. Általánosságban elmondható, hogy a magasabbaknak a hosszabb az alacsonyabbaknak a rövidebb fátyol áll jól.
A magasak bátran viselhetnek hangsúlyosabb fátylakat. De azért óvatosan, ügyeljünk hogy ne legyen túl sok mert azzal optikailag nagyítani fogunk!
Ha kis termetű a menyasszony, akkor keskenyebb fátyol áll neki jól, ami függőleges vonalat mutat, igy optikailag magasabbnak tűnik. Még egy jó tanács az alacsonyabb termetűeknek: a fátylat ne tűzze fejtetőre, mert össze fogja optikailag "nyomni". 
Ha derekad vastagabb akkor nem ajánlatos a nagyon bő, pont derékig érő fátyol. Előnyösebb a több rétegű fátyol, amely hátul különböző hosszúságokban omlik le, és így lágyabb hatást kelt.
Képek forrása: pinterest!

Bridal Mirage - beszélgetésünk Gajdácsné Gombos Erikával!

bridal_mirage.png

 

13308507_798769966890646_983240242711091734_o.jpg Szeretnénk bemutatni Nektek Gajdácsné Gombos Erikát, a Bridal Mirage "lelkét", akitől sok segítséget kaptunk fátylas cikkünkhöz. Vele készítettünk egy mini interjút. Fogadjátok szeretettel!

 

 

 

Mióta foglalkozol esküvői kiegészítőkkel?

Több mint 6 éve foglalkozom hivatás szerűen esküvői kiegészítőkkel. Kezdetben menyasszonyi fátylakat, gyűrűpárnákat, majd a divat változásával kezdtem el fej-, hajdíszekkel és menyasszonyi övekkel is foglalkozni.

  Ma ez egy külön szakma, tanulható valahol? Hogy lesz valakiből fátyolkészítő?

 Vannak olyan dolgok, amit sehol nem tanítanak és csak a készítő szorgalmán múlik a  szakmai felkészültsége. Ez nem kevés időt és energiát jelent, hiszen a divat időről időre meglep minket valami újdonsággal, valami különlegességgel és nekem az a feladatom, hogy tartsam vele a lépést illetve adjak valami mást, valami újdonságot azoknak a menyasszonyoknak, akik nem szeretik a hétköznapi megoldásokat!

 Mi úgy látjuk a nemzetközi trendeket figyelve, hogy a fátyol egyre inkább háttérbe szorul. Te hogy látod ezt?

 Hát egy kreatív fotózásnál készülnek fátylas és fátyol nélküli képek is. Nem tapasztalom azt, hogy a fátyol háttérbe szorul. A menyasszonyok addig idegenkednek a fátyoltól, amíg fel nem próbálják. Ha a menyasszonyra egy olyan kiegészítőt adnak, amire csupán a kedvező ár a jellemző, akkor soha nem fog beleszeretni. Mint mindenben itt is fontos a minőség, a tökéletes szabásvonal, az összhang és akkor garantált a siker.

 Sokszor látjuk, hogy a divatházak a ruhabemutatóin vonuló modellek nem használnak hangsúlyos, látványos kiegészítőket azért, mert egy ruhában rengeteg lehetőség van! Egyetlen ruha nem határozza meg a menyasszony stílusát. A ruhához felhasznált kiegészítők a smink és a frizura összhatása fogja megmutatni a menyasszony igazi stílusát. Nem véletlen a mondás hogy az ördög a részletekben bújik meg!

A mennyire nehéz tartani a tempót a külföldi trendekkel?

 Sajnos nagyon nehezen jutnak el a ma oly divatos alapanyagok kicsiny hazánkba ezért, sokszor kénytelen vagyok külföldről rendelni tüllt, csipkéket és egyéb alapanyagokat, hiszen a magyar menyasszony is csinos és trendi akar lenni! Miért ne adnám meg neki ezt a lehetőséget!

20140619-164756-ps-vari-denes-foto.jpg Magyarországon, hogy alakul a tendencia a fátylakkal kapcsolatban?

 Most kezdünk elköszönni a vintage hangulattól és ismerkedünk a rusztikus esküvőkkel, ami kiegészítőkben is nagy változást jelent. A nagyanyáink által használt Júlia fátyol háttérbe szorult és felváltotta a romantikus, minimalista körfátyol, amit egyre többen koszorúval vagy egy apró finom hajdísszel ékesítenek a nagy napon. Természetesen a hagyományos kiegészítők a mai napig igen közkedveltek és miért ne lenne az, hiszen a világsztárok is imádják őket

 Milyen buktatói vannak egy online rendelt fátyol esetében? 

 A fátyolminősége az ami nem látszódik a fotókon. Nem jön át a képen, hogy az anyag finom puha vagy szúr és kényelmetlen. A jellemző az ha az alapanyag minőségén spórolnak akkor a mennyiségen is. Rengeteg olyan hosszú fátyol van amihez nem használják a megfelelő szélességet, ezáltal a fátyol kinézete olyan mintha egy kis csíkot húzna maga után a menyasszony. Általában a fátylat díszítő csipkék, gyöngyök, kristályok azok, amik árulkodóak lehetnek még egy avatott szem számára. De a referenciáknak sosincs párja.

  Mi a folyamata egy egyedi rendelésnek? Mennyi idő alatt készül el egy-egy kiegészítő?

 Az első lépés, hogy megbeszéljük a fátyol színét és a ruha kinézetét. Ilyenkor az a legjobb, ha ruhapróbás képet kapok, és az alapján kezdődik el a tervezés.  Általában ekkor már sikerül ráérezni a menyasszony stílusára, és céltudatosan ajánlani neki pár lehetőséget, amit tudom hogy tetszene neki. A részletek tisztázása után elkészül a hivatalos árajánlat és a megrendelést követő 4-6  héten belül elkészül a kiegészítő. Persze ha az igények nagyon különlegesek, számolni kell arra, hogy a külföldről megrendelt alapanyag hetek múltával fog csak beérkezni, ezért érdemes a kiegészítőket a ruha kibérlését, vagy megvásárlását követően átgondolni,  megrendelni. Így lesz nyugodt a készülődés időszaka is.

20140619-150630-ps-vari-denes-foto.jpg

Volt e valamilyen különleges megrendelésed, amire szívesen emlékszel!

 Az elmúlt pár év alatt rengeteg menyasszonnyal találkoztam, leveleztem és volt, hogy képeslappal köszönték meg a munkámat. Sok olyan menyasszonyom van akikkel a nagy nap után is tartom a kapcsolatot, nézem ahogy kerekednek, majd a karjukban tartják a gyermeküket és minden évben boldogan emlékeznek vissza arra a napra aminek én is részese lehettem.

 Hol találkozhatnak veled személyesen a menyasszonyok!  Vagy csak online kereshetnek?

 Évekig nem volt lehetőségem jobban bemutatkozni, de most egy kicsit felgyorsult az élet körülöttem. Nemrég nyitottam meg az én kis látvány műhelyemet Szeged szívéhez közel és egyre többet járok fel budapesti partneremhez, aki helyet ad nekem és azoknak a menyasszonyoknak, akiknek fontos a személyes találkozó. Ezeknél a találkozóknál lehetőséget biztosítok a menyasszonyoknak a próbára, és a személyes konzultációra, sokak nagy örömére. Természetesen az online egyeztetés és rendelés továbbra is működik, ami hatalmas segítség külföldi menyasszonyoknak és azoknak, akiknek idő kell, hogy átgondolják a lehetőségeiket és azt, hogy mit is szeretnének a nagy napon!

 Köszönjük Erika, hogy időt és energiát szántál ránk! Kívánunk sok sikert a továbbiakban is!

Kedves menyasszonyok! Aki kedvet kapott a fátyolhoz, de még nem találta meg az igazit, keresse bátran Erikát! Megtaláljátok őt itt és itt is! :-D

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu