The Bride - Esküvői trendek

The Bride - Esküvői trendek

A szemöldök varázsa!

2017. január 07. - The Bride

szemoldok_bride.jpg

Kép forrása: pinterest

 

 A szemöldök mindig is meghatározó volt minden korban, de talán mostanában kezdtünk el vele nagyon tudatosan foglalkozni. Sorra nyílnak az úgynevezett szemöldök szalonok, akik csak és kifejezetten a szemöldökkel foglalkoznak. 
 Azt be kell látni, hogy az ápolt megjelenés egyik pillére a tiszta, ápolt bőr. A másik viszont a rendezett szemöldök. Már csak ezzel a két, önmagukért megtett lépéssel, nagyon sokat javíthatunk megjelenésünkön. Mert lehet egy tökéletes sminkünk, ha a szemöldökünk nincs rendben, az rögtön feltűnik. Arról nem beszélve, hogy egy tökéletes smink mellett mindenki csak a rendezetlen vagy rossz szemöldökünkről fog beszélni, és a tökéletes smink fel sem fog tűnni.  
 Már korábban csináltattak a nők maguknak tartós tetoválást. Azért, hogy a szájuk mindig tökéletes legyen, a tusvonallal ne kelljen bajlódni reggelente, megjelentek a szemöldök tetoválások is (a szemöldök szalonok, Brow Bar-ok nem tetoválással foglalkoznak!). 
 Jómagam nem vagyok a tartós változtatások híve. Egyrészt azért, mert a trendek jönnek- mennek. Emlékezzünk vissza, amikor mindenki csíkba szedte / szedette a szemöldökét. Ezek a lányok (sokan ma már asszonyok) "sírnak", mert bizony, bizony a szemöldökük "elfáradt". Nem nő vissza. Van, akinek különböző házi fortéllyal (lásd. ricinusolaj, szemöldök növelő szérumok stb.)sikerült visszanyernie pár szálat, de a többségnek sajnos nem váltak/ válnak be a mások által egekig magasztalt módszerek.
  Most a természetesebb, dúsabb szemöldök a divat, de lehet két hét múlva újra a csík lesz. Míg egy csíkot vidáman kiegészítjük ceruzával, géllel stb., addig egy vaskos szemöldökkel túl sokat tenni nem lehet. 
 Másfelől rengeteg nagyon elrontott szemöldököt, szájat, tusvonalat látni "rohangálni" az utcán. Persze felzúghatunk, hogy miért nem választotta meg jól a szalont, ahova bejelentkezett. De valljuk be, hogy kivel nem fordult még elő, hogy egy nagyon kedves, megbízható ismerős ajánlására csináltatott meg valamit és bizony nem úgy sült el a dolog, ahogy képzelte. És egy ilyen esetben nem mindig lehet a korrigálást azonnal megcsinálni.
 Félreértés ne essék, senkit nem szeretnék lebeszélni egy ilyen változtatásról, de vegye fontolóra jól a dolgot és gondolja végig az előnyöket (mert az is van) és hátrányokat. 

  A szemöldökformázásra, a tetováláson és a szalonok által használt módszereken túl van egy másik jól bevált gyakorlat is.

Egy ősrégi gyeyebrow_razer.jpg
akorlat. Mégpedig a ceruza/ gél ill. ha valami nagyon "elfajzott" szemöldökről van szó, akkor a szemöldök borotva, amikkel otthon, nagyon egyszerűen magunk is el tudunk boldogulni. Természetesen mindkettőnél némi gyakorlás szükséges, de mindezek előnye, hogy egy esetleges hiba könnyen és viszonylag gyorsan orvosolható. Ellenérvként szokták hozni, hogy a borotva hatására erősödnek a szálak. Jelentem olvastam egy cikkben ill. magam is azt tapasztalom, hogy a szőrszálak nem erősödnek. Gyorsabban megjelennek ugyan mintha csipesszel vagy gyantázva szednénk, de a borotvával könnyűszerrel le lehet szedni az éppen csak kibújt szálakat is. Borotválás után, ha valaki visszaáll gyantára, csipeszre, úgy véleményem szerint azért érzi "fájdalmasnak" a kezelést, mert a bőr elszokott ettől a fajta "terheléstől". 

 A másik nagy kérdés a szemöldök tekintetében, annak formája. Rengeteg videót találni youtube-on, ahol fiatal lányok sorra ugyanazt a formát rajzolják fel maguknak. Korábban a kontúrozásnál már írtunk róla, hogy nem lehet ész nélkül, sablont követve kontúrozni, ugyanúgy szemöldököt sem lehet mások mintája alapján formázni. Ill. bocsánat: lehet, de nem biztos, hogy érdemes. Hisz egy szemöldökkel is rengeteget formázhatunk arcunkon. A magasra szökő szemöldök egyes arcformánál egy csodálkozó arckifejezést ölthet. Valljuk be, ki akar egész nap "csodálkozni"? Viszont egy keskeny arcon pusztán a helyes forma megválasztásával lehet optikailag szélesíteni, egy kereket nyújtani és még sorolhatnánk. A vastagsága, erőssége nyilván habitusunk szerint változó lehet. 

 Nem egyszerű kérdéskör a szemöldök, de úgy gondolom, hogy egy menyasszonynak legalább az esküvője napján legyen szép, rendezett a szemöldöke.
Mert legyen bár erős sminkünk vagy nagyon finom a szemöldökünk ott fog "őrködni" fölötte. 

eyebrowshapeforbride.jpg             Kép forrása: pinterest


 

A bejegyzés trackback címe:

https://thebride.blog.hu/api/trackback/id/tr4712104149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása