The Bride - Esküvői trendek

The Bride - Esküvői trendek

Formák és a fátylak!

2016. július 11. - The Bride

fatyol_inspiracio.jpg

 Az ember igyekszik a tökéletesség elérésére. Legyen szó ruháról, sminkről, frizuráról és még sorolhatnák.

Miért lenne ez másképp pont az esküvő napján? 

Ha már korábban a fátylak típusáról írtunk, nézzük meg, hogy a különböző fátylak mennyiben segítenek minket hozzá ahhoz a tökéletességhez, amire áhítozunk. 

Lévén, hogy a fátyol a fejünk éke, így sokban hozzájárul arcunk optikai formázásához! Mielőtt ebbe belemennénk, nézzük meg, hogy milyen főbb arcformákat különböztetünk meg egymástól. 

arcformak2.jpg

 

Szív alakú arc: keskeny áll, széles homlok ennek a formának a jellemzője. Ugyanúgy, mint a fordított háromszögnél (fotón triangle kifejezéssel). Nekik az állkapocsnál kiszélesedő megoldás való. Mivel a legtöbb fátyol túlságosan kerek lenne számukra, így a legelőnyösebb a tarkódísz ill. a kontyba tűzött fátyol, ami nyaknál kezd szélesedni! Haj tekintetében az alacsony kontyot vagy pedig egy magasított bob javasolt. 

heartfaceveil.jpg

Hosszúkás arc: hosszú és keskeny arcforma. Mindezt egy kis bőséggel tudjuk ellensúlyozni. Keress extra bőségű fátylat, széles diadémmal, koszorúval vagy konty koronával. 

Ovális arc: ez a forma az ideális forma. Bármilyen fátyol jól áll hozzá!

ovalfaceveil.jpg

Szögletes arcforma: egyforma széles a homloktól az állig bezárólag. Az állkapocs erős és "kockás". Itt mindenképp a lágyításra kell törekedni, amit az arcot körbevevő fátyollal érhetünk el igazán! Mindenképp a hosszabb fátyol az előnyösebb! A rövid fazonokat, ha teheti inkább kerülje!!! 

squarefaceveil.jpg

Kerek arcforma: ehhez a formához olyan fátyol áll jól, amelyik oldalt az arcba "hullik", ezzel ugyanis keskenyíthetjük azt. Ami a hosszúságot illeti legalább a vállig érő fátyol javasolt vagy a fejtetőn megemelt fazonú, így nyújtva optikailag ezen a formán. Legjobb, ha a hajadat kibontva hagyod vagy egy arcot keretező bob fazon is jól mutat. 

roundfaceveil.jpg

 

Formák 2! 

A fátyol kiválasztásánál fontos szempont még a testalkat típusunk is. Általánosságban elmondható, hogy a magasabbaknak a hosszabb az alacsonyabbaknak a rövidebb fátyol áll jól.
A magasak bátran viselhetnek hangsúlyosabb fátylakat. De azért óvatosan, ügyeljünk hogy ne legyen túl sok mert azzal optikailag nagyítani fogunk!
Ha kis termetű a menyasszony, akkor keskenyebb fátyol áll neki jól, ami függőleges vonalat mutat, igy optikailag magasabbnak tűnik. Még egy jó tanács az alacsonyabb termetűeknek: a fátylat ne tűzze fejtetőre, mert össze fogja optikailag "nyomni". 
Ha derekad vastagabb akkor nem ajánlatos a nagyon bő, pont derékig érő fátyol. Előnyösebb a több rétegű fátyol, amely hátul különböző hosszúságokban omlik le, és így lágyabb hatást kelt.
Képek forrása: pinterest!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebride.blog.hu/api/trackback/id/tr238864320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása