The Bride - Esküvői trendek

The Bride - Esküvői trendek

Sejtetés mesterfokon! Avagy mindent a fátylakról!

2016. június 20. - The Bride

boritokepfatyol1.jpg

 Régen az esküvői fátyol a tisztaság, az ártatlanság szimbóluma volt és a ruhával együtt anyáról leányra szállt. Kézzel vert csipkéből készültek és szerencsehozónak tartották. A babona szerint ugyanis szerencsét hoz, ha a menyasszony egy korábban már viselt fátylat vesz fel az esküvője napján. Főleg akkor nagy a szerencse, ha az előző tulajdonosa boldog házasságban élt vagy él. 

 Ugyan a mai trendek egyre kevesebb jelentőséget tulajdonítanak a fátyolnak,sőt, szinte már teljesen el is hagyják, mi azért úgy gondoltuk bemutatjuk őket Nektek! Hátha valaki fittyet hányva a trendekre, a régi szokásoknak megfelelően szeretne ragaszkodni ehhez a csodálatos kiegészítőhöz. Csokorba szedtünk pár típust, melyekről nem árt tudni egyet s mást. 

A fátylakat csoportosítjuk egyrészt a fátylak hossza szerint. Ebben a táblázatban látjátok, hogy melyik elnevezés milyen hosszt takar. 

fatylak_hosszuk_szerint.jpg

 

 
szemet_takaro_fatyol_szines_4.jpgMadárkalitka fátyol:  ugyan a fenti grafikonról hiányzik (nem értjük, hogy miért), de ez a létező legrövidebb fátyol fajta. Ez a típus főleg nagyobb hálós változatában mutat. Általában csak az orrig ér. Szűk fazonú, inkább rövidebb ruhához ajánljuk . Előfordul hogy kalappal párosítják vagy egyéb kiegészítőkkel, díszített csattal is rögzíthető. Igazi vintage hatású fátyol. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arcpirito_fatyol.jpgPironkodó fátyol:   sok helyen lehet olvasni erről a fajtáról, azonban, mivel vállig ér, egy kalap alá vehető a vállig érő fátyollal. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vallig_ero_fatyol2.jpgVállig érő fátyol: nevéből eredően ez a típus a vállig ér. Nem túl népszerű fajta, ugyanakkor nagyszerű választás lehet annak, aki a ruhája részleteire szeretné a figyelmet felhívni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

konyekig_ero_fatyol.jpgKönyékig érő fátyol:  lágy, csinos fajtája a fátylaknak. Tökéletes választás a báli ruha fazonhoz. Ez a típus pontosan ott végződik, ahol a ruha szoknyarésze kezdődik. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ujjhegyig_ero_fatyol_szines_2.jpgUjjhegyig érő fátyol: lehet több rétegű is.Közkedvelt a dekoratív szegéllyel ellátott fajtája, azonban a kevésbé díszes,vagy teljesen sima változat is csodálatos, romantikus hatást tud kölcsönözni viselőjének. Hossza miatt sokféle ruhához felvehető. Alacsony menyasszonyok ne ezt a fátylat válasszák, ugyanis még jobban alacsonyítani fogja őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

waltzer_fatyol.jpgBalerina fátyol: más oldalakon szerepel még waltzer fátyol  néven. Elegáns fátyol, melynek hosszúsága általában lábközépig ér, így még vígan lehet benne táncba menni. Kérhető 1- 2- 3 rétegben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kapolna_fatyol.jpgKápolna fátyol: a földön enyhén elterülő fátyol fajta. Hosszú ujjú, azonban rövid uszályú ruhákhoz párosítva érhető el a legszebb hatás vele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

katedral_fatyolszines.jpgKatedrális fátyol: legdrámaibb hatást kölcsönző fátyol. Akár több méter hosszan is a menyasszony mögé nyúlhat. Legtöbbször hosszú, uszályos ruhákhoz választják. A hatás fokozása végett érdemes a fátyol végét kis koszorúslányok segítségével emelve fogni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fátylak hossza mellett, azok fazona is meghatározó. Az alábbiakban bemutatunk pár fátyol fazont: 

 

mantilla_fatyolszines.jpgMantilla fátyol: körülbelül könyékig érő, általában csipkéből készülő vagy csak a szélén csipkével díszített fátyol. Eredetileg spanyol hölgyek hordták formális ceremóniákon, a fejük és a válluk takarása végett. Ez a stílus főleg a hosszú és díszesebb ruhákhoz illik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kette_tepett_fatyol.jpgPuff fátyol: népszerűsége az '50-es '60-as évekre tehető. Ma inkább az extravagánsabb menyasszonyoknak javasoljuk! Az összefogott tüllnek vagy necc hálónak a fejpánthoz, hajfésű, hajdísz segítségével történő rögzítésekor adnak még nagyobb volument. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kette_tepett_fatyol_1.jpgKét rétegű fátyol: ez a fátyol fajta, ahogy a neve is mutatja, két darabból áll, melyek vagy arcpirító és könyékig érő típus kombinációjából vagy az ujjhegyig érő és a kápolna típus kombinációjából áll. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


vizeses_fatyol.jpgVízesés fátyol: 
 vagy más néven angyal szabású fátyol.  Ugyanis, ha a fátyol ujjhegyig érő, akkor vízesés hatású, ha azonban hossza eléri a 200-250 cm, akkor egy angyal szárnyaira hasonlít. Amennyiben valaki egy abroncs nélküli ruhához választaná, mely ruhának csípő vonalban van egy kis finom hullám, úgy rendkívül sexi hatást érhet el vele. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

juliat_cap_veil2.jpgJúlia fátyol:  jóllehet népszerűségét az 1920-as években élte ez a fazon, azonban életre a 16. században kelt.  Neve a híres shakespeari romantikus drámából, a Rómeó és Júliából származik. Az eredeti rajzokon ugyanis Júliát egy teljesen fejére simuló főkötőben ábrázolják. 1920-as népszerűsége óta pedig már számos híresség választotta ezt a fazont a Nagy Napján. Így például: Jacqueline Kennedy, Grace Kelly és hogy egy mai hírességet is említsünk: Kate Moss is ebben a varázslatos fátyolban tündökölt esküvője napján. 

 

 

 

 A következő részben pedig elmondjuk, hogy mire figyeljünk a fátyol kiválasztásánál! Addig is jó mazsolázást! ;-D 

 

Képek forrása pinterest!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebride.blog.hu/api/trackback/id/tr608824146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása